4 vooroordelen over implantaten

Een implantaat of kunstwortel is een prachtige oplossing om een kunsttand of -kroon op te bevestigen en zo verloren gegane tanden of kiezen in je mond weer aan te vullen. Ook is het een perfecte manier om een complete gebitsprothese stevig in je mond te verankeren. Alhoewel het succespercentage van implantaten hoog is, bestaan er nog steeds veel vooroordelen over implantologie. Wij zetten er een paar voor je op een rijtje.

implantaten

Fabel 1: het plaatsen van een implantaat is pijnlijk

Een dergelijke behandeling is tegenwoordig een kleine tandheelkundige ingreep. Je wordt plaatselijk verdoofd en voelt daardoor absoluut geen pijn. Het plaatsen zelf duurt 15 tot 20 minuten. Volgens de meeste patiënten is dit minder belastend dan het trekken van een kies. Zodra de verdoving is uitgewerkt, zul je wel pijn krijgen in dezelfde mate als bij het trekken van een kies. Ook kan je wang wat gezwollen zijn.

Fabel 2: iedereen kan implantaten krijgen

Nee, want er zijn enkele contra-indicaties:

Hierbij moet echter worden opgemerkt, dat wanneer er sprake is van onvoldoende kaakbot, er vaak nog wel de mogelijkheid is om het kaakbot te verbreden of te verhogen. Dit vindt dan plaats voor of tijdens de plaatsing van het implantaat.

Fabel 3: implantaten zijn erg vatbaar voor afstoting

De implantologen van KaakmeesterZ gebruiken uitsluitend hoogwaardige materialen die wetenschappelijk bewezen zijn (je ontvangt zelfs een implantaatpaspoort zodat je weet welk implantaat en andere materialen er in de behandeling zijn gebruikt). Dat, en de manier waarop jij omgaat met de verzorging van je implantaat en je mondgezondheid, maken het risico op afstoting zeer laag.

Fabel 4: de kosten van implantologie zijn zeer hoog

Het klopt dat implantaten een aanzienlijke investering kunnen zijn, al bieden ze op de lange termijn vaak wel de beste waarde voor je geld. Ze hebben namelijk over het algemeen een langere levensduur dan de meer traditionele tandheelkundige opties zoals bruggen of kunstgebitten. Wanneer je een implantaat nodig hebt, zul je deze meestal zelf moeten betalen. Niet alle implantologie valt namelijk onder de basiszorg. Moet er een implantaat geplaatst worden, dan ontvang je van ons van tevoren een begroting. Je kunt dan met je zorgverzekeraar bespreken wat voor jou wordt vergoed en wat niet binnen de vergoeding valt.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken voor het plaatsen van implantaten bij KaakmeesterZ? Overleg dit dan eerst met je eigen tandarts, want je kunt alleen bij ons terecht met een verwijsbrief.

Deel dit bericht op:

Lees ook

3D-geprinte kaakimplantaten

KaakmeesterZ liet zich onlangs in Antwerpen informeren over het AMSJI™ implantaat, een 3D-geprint kaakimplantaat op maat.

Lees verder

Behandeling uitgelicht: de wortelpuntoperatie

Een wortelpuntoperatie kan nodig zijn als een wortelkanaalbehandeling niet het gewenste effect heeft. Lees in dit blog wat deze ingreep inhoudt.

Lees verder

Als er na het trekken een wortelrest is achtergebleven

Soms blijft er bij het trekken van een tand of kies een wortelrest achter in je kaak. In dit blog lees je er alles over.

Lees verder

De relatie tussen oorsuizen en kaakontsteking

Heb je last van oorsuizen? Vaak is daar niets aan te doen. Tenzij een kaakontsteking de oorzaak is. In dit blog lees je er alles over.

Lees verder

De meest gestelde vragen over kaakchirurgie

Weet jij precies wat kaakchirurgie inhoudt? Lees dit blog en vind de antwoorden op veel gestelde vragen.

Lees verder

Als een tand of kies van je kind niet vanzelf doorkomt

Soms komt er bij het wisselen van het melkgebit bij je kind een tand of kies niet door. In dit blogartikel lees je wat je daaraan kunt doen.

Lees verder

De 6 pijlers van goede kaakzorg

KaakmeesterZ heeft de filosofie van Hostmanship helemaal omarmd. Hoe? Je leest er hier alles over.

Lees verder

De voordelen van een implantaat

Wanneer je één of meerdere tanden en/of kiezen verliest, kan een implantaat een goede oplossing zijn. Je leest er hier alles over.

Lees verder

7 feiten en fabels over het verwijderen van je verstandskies

Laat je niet bang maken door allerlei griezelverhalen wanneer er bij jou een verstandskies moet worden getrokken. Lees hier over de fabels en de feiten.

Lees verder

Ervaringen

Vandaag voor een wortelpunt behandeling geweest bij KaakmeesterZ. Het is mij erg meegevallen. De behandeling en tips voor erna werden duidelijk uitgelegd.

- Linda

Ik ben mega bang voor de tandarts, maar ze hebben me er echt doorheen gesleept. Moest rechts onder mijn verstandskies laten trekken. Onder narcose ging het goed. Echt, het waren toppers. Bedankt!

- Marcella

Ik ben hier geweest om een verstandskies te laten verwijderen. Ik zag er heel erg tegenop ivm nare ervaringen in het verleden, maar wat word je hier super geholpen!!! Iedereen is heel rustig en helpen je echt heel goed en ik stond met 10 minuten weer buiten!

- Kevin

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.