De voordelen van een implantaat

Er gaat niks boven je eigen gebit. Mits het gezond en compleet is. Want door allerlei oorzaken kan je eigen gebit je in de steek laten. Een implantaat kan dan een goede oplossing zijn om weer onbezorgd te kunnen eten en lachen. Het evenaart de voordelen van je eigen gebit!

implantaat

Kunstwortel van titanium

Maar wat is een implantaat nu eigenlijk precies? Een implantaat is een kunstwortel. Het heeft wel wat weg van een schroef en is meestal gemaakt van titanium, een heel sterk maar vooral ook licht metaal. Zo’n kunstwortel wordt in je kaak en onder je tandvlees geplaatst en vormt daardoor een sterke basis voor een kroon, brug of klikgebit.

Van stifttand tot kunstgebit

Voordat deze technologie zijn intrede deed in de tandheelkunde, waren er natuurlijk ook al manieren. Het gat dat was ontstaan door ontbrekende tanden en kiezen, kon bijvoorbeeld worden opgevuld met een brug. Wanneer de wortel van het element nog in tact en gezond was, kan er een stifttand in worden geplaatst. Een beschadigde tand of kies kan weer toonbaar worden gemaakt met een kroon. En dan heb je natuurlijk ook nog het traditionele kunstgebit. Allemaal prima oplossingen.

Implantaat versus andere mogelijkheden

Toch heeft een implantaat heel veel voordelen ten opzichte van de andere mogelijkheden:

Slinkend kaakbot en verminderde smaak

De gemiddelde levensduur van een ‘gewone’ prothese of kunstgebit is 5 tot 8 jaar. In de tussentijd kunnen er door het slinken van het kaakbot echter wel problemen ontstaan. De prothese past niet goed meer, gaat los zitten en veroorzaakt pijn of geïrriteerd tandvlees. De smaak wordt vaak minder goed ervaren, soms wordt zelfs de spraak beïnvloed en vaak is het zorgeloos in een appel bijten of nootjes eten verleden tijd.

Oplossing voor de lange termijn

Tandimplantaten zijn, in tegenstelling tot een gewone prothese, een langetermijnoplossing. Met de juiste mondhygiëne kunnen ze tientallen jaren meegaan. De implantaten zorgen voor een muurvaste verbinding met het klikgebit, waardoor je gewoon alles kunt eten. Je kaakbot slinkt niet, waardoor je geen ingevallen gezicht krijgt. Het ziet er natuurlijk uit en je kunt breeduit lachen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je prothese los schiet.

Voorwaarden

Je komt in aanmerking voor implantaten als je:

Vergoeding

Indien je volledig tandeloos bent, heb je voor het laten plaatsen van implantaten toestemming van je zorgverzekering nodig. Wat je moet bijbetalen hangt af van je verzekeraar en de wijze waarop je verzekerd bent. Wij kunnen een offerte voor je opmaken die je met je zorgverzekering kunt bespreken. Informeer in ieder geval altijd goed naar de voorwaarden. Denk je ook dat implantaten een goede oplossing voor jouw gebitsprobleem kunnen zijn? Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van implantaten. Neem contact op, dan kunnen we je van informatie en een goed advies voorzien!

Deel dit bericht op:

Lees ook

3D-geprinte kaakimplantaten

KaakmeesterZ liet zich onlangs in Antwerpen informeren over het AMSJI™ implantaat, een 3D-geprint kaakimplantaat op maat.

Lees verder

4 vooroordelen over implantaten

Denk jij na over het nemen van implantaten, maar twijfel je nog vanwege allerlei vooroordelen? Lees dan dit blog.

Lees verder

Behandeling uitgelicht: de wortelpuntoperatie

Een wortelpuntoperatie kan nodig zijn als een wortelkanaalbehandeling niet het gewenste effect heeft. Lees in dit blog wat deze ingreep inhoudt.

Lees verder

Als er na het trekken een wortelrest is achtergebleven

Soms blijft er bij het trekken van een tand of kies een wortelrest achter in je kaak. In dit blog lees je er alles over.

Lees verder

De relatie tussen oorsuizen en kaakontsteking

Heb je last van oorsuizen? Vaak is daar niets aan te doen. Tenzij een kaakontsteking de oorzaak is. In dit blog lees je er alles over.

Lees verder

De meest gestelde vragen over kaakchirurgie

Weet jij precies wat kaakchirurgie inhoudt? Lees dit blog en vind de antwoorden op veel gestelde vragen.

Lees verder

Als een tand of kies van je kind niet vanzelf doorkomt

Soms komt er bij het wisselen van het melkgebit bij je kind een tand of kies niet door. In dit blogartikel lees je wat je daaraan kunt doen.

Lees verder

De 6 pijlers van goede kaakzorg

KaakmeesterZ heeft de filosofie van Hostmanship helemaal omarmd. Hoe? Je leest er hier alles over.

Lees verder

7 feiten en fabels over het verwijderen van je verstandskies

Laat je niet bang maken door allerlei griezelverhalen wanneer er bij jou een verstandskies moet worden getrokken. Lees hier over de fabels en de feiten.

Lees verder

Ervaringen

Vandaag voor een wortelpunt behandeling geweest bij KaakmeesterZ. Het is mij erg meegevallen. De behandeling en tips voor erna werden duidelijk uitgelegd.

- Linda

Ik ben mega bang voor de tandarts, maar ze hebben me er echt doorheen gesleept. Moest rechts onder mijn verstandskies laten trekken. Onder narcose ging het goed. Echt, het waren toppers. Bedankt!

- Marcella

Ik ben hier geweest om een verstandskies te laten verwijderen. Ik zag er heel erg tegenop ivm nare ervaringen in het verleden, maar wat word je hier super geholpen!!! Iedereen is heel rustig en helpen je echt heel goed en ik stond met 10 minuten weer buiten!

- Kevin

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.