Kaakgewrichtsklachten

Bij iedere hap, iedere zin die u uitspreekt, speelt de pijn weer op. U merkt pas hoe vaak u dit gewricht gebruikt, wanneer u klachten heeft aan het kaakgewricht. KaakmeesterZ kan helpen deze klachten te verlichten of te verhelpen. 

Wanneer behandelen klachten?

Deze behandeling kan nuttig zijn bij onder andere:

  • Pijn aan de kaak
  • Knappende of krakende kaakgewrichten
  • Pijn bij kauwen
  • Problemen met openen van mond of beweeglijkheid

Hoe ontstaan klachten aan het kaakgewricht?

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor klachten bij het kaakgewricht. Het kan door bepaalde gewoontes komen, zoals tandenknarsen, kaakklemmen (bruxisme) en nagelbijten. Soms gebeurt dit, zoals bij kaakklemmen, ook onbewust ‘s nachts. Kauwgewoontes, gebitsprotheses of het ontbreken van tanden en/of kiezen kunnen ook tot de problemen leiden. 

Behandeling kaakklachten

Voor deze klachten is in veel gevallen geen operatie nodig. Kaakgewrichtsklachten ontstaan in veel gevallen door overbelasting van de pijnlijk gebieden. Door aanpassingen te maken in uw eet- en kauwgewoontes en voeding, kunt u in veel gevallen de klachten al verminderen.

Neem contact op met ons voor meer informatie over deze klachten.


Ook interessant voor u

Ingrepen bij kinderen onder narcose

Ook kinderen vanaf 5 jaar kunnen voor ingrepen in de mond onder algehele verdoving (narcose) behandeld worden bij KaakmeesterZ.

Lees verder

Behandeling onder narcose

Bij mensen met een extreem hoge angst is een behandeling onder narcose vaak de enige mogelijkheid om de behandeling succesvol te laten verlopen. Bij KaakmeesterZ bieden we daarom ook narcosebehandelingen aan.

Lees verder

Ervaringen

Vandaag voor een wortelpunt behandeling geweest bij KaakmeesterZ. Het is mij erg meegevallen. De behandeling en tips voor erna werden duidelijk uitgelegd.

- Linda

Ik ben mega bang voor de tandarts, maar ze hebben me er echt doorheen gesleept. Moest rechts onder mijn verstandskies laten trekken. Onder narcose ging het goed. Echt, het waren toppers. Bedankt!

- Marcella

Ik ben hier geweest om een verstandskies te laten verwijderen. Ik zag er heel erg tegenop ivm nare ervaringen in het verleden, maar wat word je hier super geholpen!!! Iedereen is heel rustig en helpen je echt heel goed en ik stond met 10 minuten weer buiten!

- Kevin

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.