Aangezichtspijn

Bij aangezichtspijn heeft u last van pijnscheuten of aanhoudende pijn in het gezicht, meestal aan één kant. Deze pijn zit tussen de kin en het voorhoofd. De pijn kan ook voorkomen bij de slaap en oren.

Soorten aangezichtspijn

Er zijn verschillende soorten aangezichtspijn, afhankelijk van de duur en waar de pijn optreedt. Grofweg worden twee soorten pijn onderscheiden:

Atypische aangezichtspijn
Dit type aangezichtspijn bestaat uit aanhoudende, chronische gezichtspijn. De pijn kan aanhouden van enkele minuten tot langer, soms gaat de pijn helemaal niet meer weg.

Typische aangezichtspijn
Deze vorm bestaat uit gezichtspijn die sporadisch optreedt, vaak in scheuten of korte periodes. Het is mogelijk dat er pijnvrije periodes bestaan, waarna de pijn weer terugkomt. Deze pijnvrije periodes kunnen soms enkele maanden duren.

Behandeling bij aangezichtspijn

Het is afhankelijk van de vorm en oorzaak van de aangezichtspijn of deze bij Kaakmeesterz behandeld kan worden. Het is mogelijk dat de pijn ontstaat door een probleem bij het kaakbot. Dit kaakbot en de bijbehorende spieren beslaan namelijk een groot deel van het gezicht, tot over uw oren. 

We beginnen hierbij met een onderzoek om de oorzaak van de klacht te achterhalen en te onderzoeken welke behandeling hierbij past. 

Contact opnemen

Aangezichtspijn kan erg storend zijn en veel invloed hebben op uw dagelijks leven. We helpen daarom graag om de pijn te verlichten of te verhelpen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en een afspraak te maken, met een doorverwijzing vanuit de tandarts. 


Ook interessant voor u

Ingrepen bij kinderen onder narcose

Ook kinderen vanaf 5 jaar kunnen voor ingrepen in de mond onder algehele verdoving (narcose) behandeld worden bij KaakmeesterZ.

Lees verder

Behandeling onder narcose

Bij mensen met een extreem hoge angst is een behandeling onder narcose vaak de enige mogelijkheid om de behandeling succesvol te laten verlopen. Bij KaakmeesterZ bieden we daarom ook narcosebehandelingen aan.

Lees verder

Ervaringen

Afgelopen weken heb ik bij Kaakmeesterz in 2 behandelingen alle tanden en kiezen eruit laten trekken. Ik zag er best wel tegen op,maar heb beiden keren na de behandeling totaal geen napijn gehad! Kaakmeesterz is echt een aanrader.

- Roy

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.