Verwijderen van tanden en kiezen

Het liefst ziet u uw tanden en kiezen levenslang meegaan, maar er kunnen situaties voorkomen waarin dit helaas niet gaat zoals in het geval van aantasting of tandrot en een slecht liggende verstandskies. In bepaalde gevallen kan het nodig zijn om tanden en/of kiezen te verwijderen. Bij KaakmeesterZ is het mogelijk de tanden veilig en vakkundig te laten verwijderen. Dit heet ook wel extraheren of extractie.

De behandeling

Het verwijderen van tanden en kiezen wordt uiteraard uitgevoerd onder (plaatselijke) verdoving. Afhankelijk van uw situatie zullen we u duidelijk informeren over de uit te voeren behandeling en wat u hierbij kunt verwachten. Zo weet u vooraf waar u aan toe bent. 

Na de behandeling kunt u pijn ervaren. Deze pijn is meestal met een pijnstiller zoals paracetamol goed te bestrijden. Ook is het mogelijk een recept te krijgen voor andere pijnmedicatie. Er is daarnaast kans op een zwelling, deze kan gedurende 3 tot 5 dagen na de behandeling aanhouden. 

Op uw gemak stellen

Heeft u last van (hevige) angst voor een kaakchirurgische behandeling? Bij KaakmeesterZ doen wij alles eraan om u de behandeling rustig te laten ervaren. Met een prettige houding, muziek en duidelijke informatie zorgen we ervoor dat u zich op uw gemak kunt voelen. Het is ook mogelijk om de behandeling indien wenselijk onder narcose uit te laten voeren. U krijgt hier dan niets van mee. 

Neem contact op

Heeft u vragen over deze behandeling? Of wilt u graag met een doorverwijzing een afspraak maken? Wij helpen u graag. Neem contact op!


Ook interessant voor u

Ingrepen bij kinderen onder narcose

Ook kinderen vanaf 5 jaar kunnen voor ingrepen in de mond onder algehele verdoving (narcose) behandeld worden bij KaakmeesterZ.

Lees verder

Behandeling onder narcose

Bij mensen met een extreem hoge angst is een behandeling onder narcose vaak de enige mogelijkheid om de behandeling succesvol te laten verlopen. Bij KaakmeesterZ bieden we daarom ook narcosebehandelingen aan.

Lees verder

Ervaringen

Vandaag voor een wortelpunt behandeling geweest bij KaakmeesterZ. Het is mij erg meegevallen. De behandeling en tips voor erna werden duidelijk uitgelegd.

- Linda

Ik ben mega bang voor de tandarts, maar ze hebben me er echt doorheen gesleept. Moest rechts onder mijn verstandskies laten trekken. Onder narcose ging het goed. Echt, het waren toppers. Bedankt!

- Marcella

Ik ben hier geweest om een verstandskies te laten verwijderen. Ik zag er heel erg tegenop ivm nare ervaringen in het verleden, maar wat word je hier super geholpen!!! Iedereen is heel rustig en helpen je echt heel goed en ik stond met 10 minuten weer buiten!

- Kevin

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.