Verbinding naar neusbijholte

Een gaatje tussen de mondholte en neusbijholte kan een verhoogd risico op ontstekingen betekenen. Daarom is het nodig deze opening, die kan ontstaan door het verwijderen van een verstandskies of wortelrest, weer te sluiten. Dit zorgt voor het voorkomen van verdere complicaties.

Wanneer is deze behandeling nodig?

Naast de neus bevinden zich twee holle ruimtes. Dit zijn de neusbijholtes. Door een kaakoperatie, zoals het verwijderen van een kies of wortelrest, kan er een verbinding ontstaan tussen de mond en deze holtes. Hierdoor kunnen bacteriën uit de mond deze holtes bereiken. Dit heeft als gevolg dat je een verhoogd risico hebt op een neusbijholte-ontsteking. Het operatief sluiten van deze verbinding zorgt ervoor dat deze ontsteking wordt voorkomen.

De behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De kaakchirurg sluit de verbinding tussen de neusbijholte en de mond door een stukje tandvlees te verplaatsen over het gaatje heen.

De behandeling kan enkele klachten geven achteraf, zoals pijn, bloedingen en verminderde beweeglijkheid. Deze klachten zullen tijdens het herstel geleidelijk verdwijnen.

Behandeling bij KaakmeesterZ

Bij KaakmeesterZ zorgen we ervoor dat u zich zoveel mogelijk op uw gemak kunt voelen tijdens de behandeling. Met een comfortabele stoel, rustige sfeer en duidelijke informatie proberen we u op uw gemak te stellen. Kwaliteit, ontspanning en duidelijkheid staan bij ons voorop, om u op de beste manier te kunnen helpen.

Heeft u vragen of wilt u met uw doorverwijzing een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.


Ook interessant voor u

Ingrepen bij kinderen onder narcose

Ook kinderen vanaf 5 jaar kunnen voor ingrepen in de mond onder algehele verdoving (narcose) behandeld worden bij KaakmeesterZ.

Lees verder

Behandeling onder narcose

Bij mensen met een extreem hoge angst is een behandeling onder narcose vaak de enige mogelijkheid om de behandeling succesvol te laten verlopen. Bij KaakmeesterZ bieden we daarom ook narcosebehandelingen aan.

Lees verder

Ervaringen

Vandaag voor een wortelpunt behandeling geweest bij KaakmeesterZ. Het is mij erg meegevallen. De behandeling en tips voor erna werden duidelijk uitgelegd.

- Linda

Ik ben mega bang voor de tandarts, maar ze hebben me er echt doorheen gesleept. Moest rechts onder mijn verstandskies laten trekken. Onder narcose ging het goed. Echt, het waren toppers. Bedankt!

- Marcella

Ik ben hier geweest om een verstandskies te laten verwijderen. Ik zag er heel erg tegenop ivm nare ervaringen in het verleden, maar wat word je hier super geholpen!!! Iedereen is heel rustig en helpen je echt heel goed en ik stond met 10 minuten weer buiten!

- Kevin

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.