Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ. Hiermee is Medisch Specialistische Zorg (inclusief kaakchirurgische zorg) volledig vergoed voor alle verzekerden van Menzis (inclusief Anderzorg, Hema en VinkVink), DSW Zorgverzekeraar (inclusief Stad Holland en inTwente), Salland Zorgverzekeraar, Caresq (inclusief EUCARE en Aevitae) en VGZ (inclusief ZEKUR, VGZbewuzt, Univé, UMC Zorgverzekering, IZZ en IZA), ongeacht het type basiszorgverzekering dat u heeft afgesloten.

Declaraties voor verzekerden van Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ gaan rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Voor alle behandelingen geldt dat eerst het wettelijk verplichte eigen risico verbruikt moet zijn.

Vergoeding overige zorgverzekeraars

Omdat KaakmeesterZ in 2021 is gestart, hebben wij nog niet met alle zorgverzekeraars een zorgcontract afgesloten. Zodoende kunnen wij niet rechtstreeks bij alle zorgverzekeraars declareren en ontvangt u de nota in sommige gevallen zelf thuis.

Kaakchirurgische behandelingen vallen onder de basiszorg. Dat betekent dat de kosten vergoed worden vanuit de basisverzekering. U heeft hiervoor wel een verwijzing nodig van uw huisarts, tandarts of medisch specialist. Om voor een eventuele vergoeding in aanmerking te komen, moet u de factuur zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Het kan zijn dat uw verzekering de kosten maar gedeeltelijk vergoedt. Dit vindt u terug in uw polisvoorwaarden. Daarbij moet u ook rekening houden met uw eigen risico.

Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat alle behandelingen volledig worden vergoed!

Twijfelt u of uw zorgverzekering de behandeling deels vergoedt? Neem dan vooraf contact op met uw zorgverzekering, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Ik ontvang een nota van Infomedics voor mijn behandeling bij KaakmeesterZ. Klopt dit?

Voor alle kaakchirurgische behandelingen, met uitzondering van implantologie, is dit inderdaad het geval. Wij hebben ervoor gekozen de facturering uit te besteden. Indien u niet verzekerd bent bij Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar of VGZ, ontvangt u de nota via Infomedics en niet via KaakmeesterZ. Daarbij wordt het zogenoemde ‘passantentarief’ aan u in rekening gebracht. Daarna kunt u uw factuur zelf naar uw zorgverzekeraar sturen om in aanmerking te komen voor een vergoeding. U bent zelf verantwoordelijk voor het betalen van de rekening (factuur).

Voor vragen over uw rekening kunt u altijd contact opnemen met de servicedesk van Infomedics: 036 – 20 31 900

Voor medisch inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met KaakmeesterZ: 085 77 300 50

Overzicht passantentarieven

Wat betaalt de zorgverzekering?

Onze medische behandelingen vallen onder de basiszorg.

Voor verzekerden van Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ geldt dat de medisch specialistische zorg (inclusief kaakchirurgische zorg) volledig wordt vergoed. Bent u bij een andere zorgverzekeraar verzekerd, dan kan het zijn dat de zorgverzekering de behandeling deels vergoedt.

Elke zorgverzekeraar hanteert eigen polisvoorwaarden. Informeer dus altijd vooraf bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling bij KaakmeesterZ wordt vergoed. U krijgt een nota thuis van Infomedics. Deze nota moet u zelf voldoen. Vervolgens kunt u de nota indienen bij uw zorgverzekeraar om het bedrag terug te vorderen. Wel moet u rekening houden met een verrekening van uw eigen risico.

Implantologie

Wanneer u een implantaat nodig heeft, zult u deze meestal zelf moeten betalen. Niet alle implantologie valt namelijk onder de basiszorg. Moet er een implantaat geplaatst worden, dan ontvangt u van ons van tevoren een begroting. U kunt dan met uw zorgverzekeraar bespreken wat voor u wordt vergoed en wat niet binnen de vergoeding valt. De rekening van uw implantologiebehandeling dient na afloop van de behandeling direct per pin te worden betaald aan de balie.

Ervaringen

Vandaag voor een wortelpunt behandeling geweest bij KaakmeesterZ. Het is mij erg meegevallen. De behandeling en tips voor erna werden duidelijk uitgelegd.

- Linda

Ik ben mega bang voor de tandarts, maar ze hebben me er echt doorheen gesleept. Moest rechts onder mijn verstandskies laten trekken. Onder narcose ging het goed. Echt, het waren toppers. Bedankt!

- Marcella

Ik ben hier geweest om een verstandskies te laten verwijderen. Ik zag er heel erg tegenop ivm nare ervaringen in het verleden, maar wat word je hier super geholpen!!! Iedereen is heel rustig en helpen je echt heel goed en ik stond met 10 minuten weer buiten!

- Kevin

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.