De meest gestelde vragen over kaakchirurgie

KaakmeesterZ is hét adres voor implantologie, mondziekten en kaakchirurgie. Vooral over dat laatste begrip bestaan nog weleens wat vragen en onduidelijkheden. Wij zetten de meest gestelde vragen – én antwoorden – voor je op een rijtje.

Kaakchirurgie

Vraag 1: Welke behandelingen vallen onder de noemer van kaakchirurgie?

Dat kan van alles zijn: van het verwijderen van verstandskiezen, de behandeling van kaakgewrichtsproblemen en het plaatsen van tandheelkundige implantaten tot het corrigeren van kaakafwijkingen, de behandeling van gezichtsletsel, een wortelpuntoperatie en het sluiten van de verbinding tussen de mondholte en neusbijholte.

Vraag 2: Hoe lang duurt het herstel na zo’n ingreep?

Dat hangt sterk af van het type behandeling én jouw algehele conditie. Het herstel kan variëren van een paar dagen tot een paar weken. De ingreep zelf wordt onder lokale of algehele verdoving uitgevoerd. Daarna zul je wel het nodige ongemak ondervinden, zoals pijn, zwelling en de smaak van bloed in je mond. Wanneer je een goede conditie hebt en gezond leeft, herstel je aanzienlijk sneller dan wanneer je minder fit bent of rookt.

Vraag 3: Mag ik meteen naar huis of moet ik een nachtje blijven?

Bij kaakchirurgie mag je dezelfde dag weer naar huis. Zelfs als je volledig onder narcose bent geweest. Mocht je thuis toch ergens last van krijgen, bijvoorbeeld van een nabloeding, toenemende pijnklachten of slikklachten, dan kun je ons tijdens kantooruren op ons vaste nummer bellen, en daarbuiten via ons spoednummer. We zijn dus 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen.

Vraag 4: Kan ik zelf een afspraak maken of patiënt bij jullie worden?

Nee, want wij zijn een verwijspraktijk. Dat wil zeggen dat je tandarts of huisarts je naar ons kan doorverwijzen als er sprake is van complexe gebitsproblematiek die kan worden opgelost door kaakchirurgie. Je tandarts blijft je hoofdbehandelaar en je kunt geen vaste patiënt bij ons worden.

Vraag 5: Wordt de behandeling vergoed?

Voor kinderen tot 18 jaar worden alle behandelingen volledig vergoed. Ben je ouder dan 18 dan bestaat voor kaakchirurgie de mogelijkheid tot vergoeding vanuit de basiszorg bij zorgverzekeraars waarmee wij een contract hebben. Ben je ouder dan 18 en kom je bij ons voor een implantologiebehandeling, dan geldt een andere vergoedingsregeling. Die is namelijk afhankelijk van het implantaat én of je zorgverzekeraar dit deels vanuit de basisverzekering vergoedt. Neem daarom voorafgaand aan de behandeling contact op met je verzekeraar om vervelende verrassingen achteraf te voorkomen.

Deel dit bericht op:

Lees ook

3D-geprinte kaakimplantaten

KaakmeesterZ liet zich onlangs in Antwerpen informeren over het AMSJI™ implantaat, een 3D-geprint kaakimplantaat op maat.

Lees verder

4 vooroordelen over implantaten

Denk jij na over het nemen van implantaten, maar twijfel je nog vanwege allerlei vooroordelen? Lees dan dit blog.

Lees verder

Behandeling uitgelicht: de wortelpuntoperatie

Een wortelpuntoperatie kan nodig zijn als een wortelkanaalbehandeling niet het gewenste effect heeft. Lees in dit blog wat deze ingreep inhoudt.

Lees verder

Als er na het trekken een wortelrest is achtergebleven

Soms blijft er bij het trekken van een tand of kies een wortelrest achter in je kaak. In dit blog lees je er alles over.

Lees verder

De relatie tussen oorsuizen en kaakontsteking

Heb je last van oorsuizen? Vaak is daar niets aan te doen. Tenzij een kaakontsteking de oorzaak is. In dit blog lees je er alles over.

Lees verder

Als een tand of kies van je kind niet vanzelf doorkomt

Soms komt er bij het wisselen van het melkgebit bij je kind een tand of kies niet door. In dit blogartikel lees je wat je daaraan kunt doen.

Lees verder

De 6 pijlers van goede kaakzorg

KaakmeesterZ heeft de filosofie van Hostmanship helemaal omarmd. Hoe? Je leest er hier alles over.

Lees verder

De voordelen van een implantaat

Wanneer je één of meerdere tanden en/of kiezen verliest, kan een implantaat een goede oplossing zijn. Je leest er hier alles over.

Lees verder

7 feiten en fabels over het verwijderen van je verstandskies

Laat je niet bang maken door allerlei griezelverhalen wanneer er bij jou een verstandskies moet worden getrokken. Lees hier over de fabels en de feiten.

Lees verder

Ervaringen

Vandaag voor een wortelpunt behandeling geweest bij KaakmeesterZ. Het is mij erg meegevallen. De behandeling en tips voor erna werden duidelijk uitgelegd.

- Linda

Ik ben mega bang voor de tandarts, maar ze hebben me er echt doorheen gesleept. Moest rechts onder mijn verstandskies laten trekken. Onder narcose ging het goed. Echt, het waren toppers. Bedankt!

- Marcella

Ik ben hier geweest om een verstandskies te laten verwijderen. Ik zag er heel erg tegenop ivm nare ervaringen in het verleden, maar wat word je hier super geholpen!!! Iedereen is heel rustig en helpen je echt heel goed en ik stond met 10 minuten weer buiten!

- Kevin

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.