Wortelrest verwijderen

Door verschillende omstandigheden kan er een worstelrest in het kaakbot achterblijven. Deze wortelrest moet chirurgisch verwijderd worden om problemen met de kaak en het tandvlees te voorkomen. KaakmeesterZ helpt u graag bij het uitvoeren van deze behandeling.

Wanneer wortelrest verwijderen?

Het is nooit wenselijk maar kan wel voorkomen: een tand kan door een kaatje of slechte conditie afbreken. In deze situatie komt het voor dat (een deel van) de tandwortel achterblijft in het kaakbot. Dit kan ook nodig zijn wanneer een tand of kies verwijderd is, en er een restje achtergebleven is. Een wortelrest kan een opening bieden aan bacteriën waardoor ontstekingen kunnen ontstaan. Het verwijderen van de wortelrest zorgt ervoor dat deze ontstekingen voorkomen kunnen worden. 

Na de behandeling

De behandeling wordt uiteraard onder (plaatselijke) verdoving uitgevoerd. De behandelaar zal vervolgens uiterst secuur de wortelrest verwijderen. U kunt de gaastampons na een halfuur uitspugen en een ijszak gebruiken om zwelling te voorkomen. De hechtingen in de wond lossen vanzelf op in ongeveer 2 weken.  Na de behandeling kunt u last krijgen van enkele klachten, zoals napijn, zwelling en verhoging. 

Nu contact opnemen

Vooraf zullen we u duidelijk informeren over wat u kunt verwachten bij het uitvoeren van de behandeling en wat u na de behandeling kunt doen om klachten te verminderen. Ook kun u hier meer informatie bekijken. 

Wilt u meer informatie over deze behandeling of met een doorverwijzing direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. 


Ook interessant voor jou

Ingrepen bij kinderen onder narcose

Ook kinderen vanaf 5 jaar kunnen voor ingrepen in de mond onder algehele verdoving (narcose) behandeld worden bij KaakmeesterZ.

Lees verder

Behandeling onder narcose

Bij mensen met een extreem hoge angst is een behandeling onder narcose vaak de enige mogelijkheid om de behandeling succesvol te laten verlopen. Bij KaakmeesterZ bieden we daarom ook narcosebehandelingen aan.

Lees verder

Ervaringen

Afgelopen weken heb ik bij Kaakmeesterz in 2 behandelingen alle tanden en kiezen eruit laten trekken. Ik zag er best wel tegen op,maar heb beiden keren na de behandeling totaal geen napijn gehad! Kaakmeesterz is echt een aanrader.

- Roy

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.