Lipbandje en tongriempje

Een verkeerde stand of groei van het lipbandje of tongriempje kan zorgen voor problemen in de mond, zoals spleten tussen tanden of problemen met de beweeglijkheid. Door middel van een kaakbehandeling kunnen deze problemen weer verholpen worden. 

Wat zijn het lipbandje en tongriempje?

Het lipbandje en tongriempje zijn twee onderdelen van de mond die iedereen heeft, maar meestal niet tot complicaties leiden. Een verkeerde groei kan wel tot problemen zorgen. 

Lipbandje
Het lipbandje is een stukje tandvlees onder de bovenlip, in het midden van de mond. Bij de meeste mensen vormt een lipbandje geen problemen. Het kan alleen voorkomen dat het lipbandje te strak zit, of anders is gegroeid. Dan kan het leiden tot een spleet tussen de twee bovenste voortanden. Dit kan chirurgisch gecorrigeerd worden. 

Tongriempje
Het tongriempje zit onder de tong. Wanneer deze te strak zit, kan dit leiden tot een verminderde beweeglijkheid van de mond. Hierbij bestaat.

Behandeling lipbandje en tongriempje

Vooraf zal worden bekeken op welke manier de beste resultaten behaald worden. Dit zullen we vervolgens bespreken voor de behandeling uitgevoerd wordt. Na de behandeling is er kans op nabloedingen, pijn en zwelling. Ook kan verhoging voorkomen. De klachten gaan meestal binnen 1 tot 2 weken weer uit zichzelf weg. Bij hevige pijn kunnen we hier pijnstillers bij voorschrijven. 

Tip: voor kinderen onder de 18 jaar wordt deze behandeling volledig vergoed.

Behandeling bij KaakmeesterZ

Kwaliteit, veiligheid en rust: dat zijn de zekerheden die u bij KaakmeesterZ kunt verwachten. De patiënt wordt zoveel mogelijk op zijn of haar gemak gesteld, door middel van een ontspannen sfeer en bijvoorbeeld de mogelijkheid om muziek te luisteren tijdens de behandeling. 

U kunt direct met een doorverwijzing een afspraak maken via de website, of neem contact op voor meer informatie. 


Ook interessant voor u

Ingrepen bij kinderen onder narcose

Ook kinderen vanaf 5 jaar kunnen voor ingrepen in de mond onder algehele verdoving (narcose) behandeld worden bij KaakmeesterZ.

Lees verder

Behandeling onder narcose

Bij mensen met een extreem hoge angst is een behandeling onder narcose vaak de enige mogelijkheid om de behandeling succesvol te laten verlopen. Bij KaakmeesterZ bieden we daarom ook narcosebehandelingen aan.

Lees verder

Ervaringen

Vandaag voor een wortelpunt behandeling geweest bij KaakmeesterZ. Het is mij erg meegevallen. De behandeling en tips voor erna werden duidelijk uitgelegd.

- Linda

Ik ben mega bang voor de tandarts, maar ze hebben me er echt doorheen gesleept. Moest rechts onder mijn verstandskies laten trekken. Onder narcose ging het goed. Echt, het waren toppers. Bedankt!

- Marcella

Ik ben hier geweest om een verstandskies te laten verwijderen. Ik zag er heel erg tegenop ivm nare ervaringen in het verleden, maar wat word je hier super geholpen!!! Iedereen is heel rustig en helpen je echt heel goed en ik stond met 10 minuten weer buiten!

- Kevin

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.