De meest gestelde vragen over implantologie

Het liefst ziet u uw hele leven een stralend gebit terug in de spiegel. Maar toch kan het voorkomen dat er een probleem ontstaat in uw gebit waardoor een tand niet meer te redden is. Dit kan bijvoorbeeld komen door tandrot of een breuk in de tand. In deze gevallen kan implantologie de oplossing bieden. We geven in dit artikel antwoord op de meest gestelde vragen over implantaten.

implantologie

Wat is een implantaat?

Een implantaat vervangt de volledige tand. Het is eigenlijk een kunstwortel: het implantaat wordt in het tandvlees aangebracht. Vervolgens wordt hier een kroon, brug of overkappingsprothese in aangebracht. Het totaalbeeld is een kunstmatige tand die op een natuurlijke manier wegvalt in uw gebit.

Is implantologie veilig?

Een implantaat is gemaakt van titanium, lichaamsvriendelijk materiaal. Dit betekent niet alleen dat het lichaam het implantaat accepteert, maar ook dat het implantaat aan het kaakbot zelf vast groeit. Hierdoor blijft het stevig vastzitten. Ook het tandvlees past zich aan het implantaat aan, waardoor hier geen beweging in kan komen of bacteriën door kunnen dringen tot het tandvlees.

Wist u dat een implantaat zelfs gezondheidsvoordelen biedt? Een implantaat kan geen gaatjes krijgen of rotten. Het is nog steeds belangrijk om het implantaat schoon te houden om daarmee omringende tanden en uw tandvlees te beschermen, maar met het implantaat zélf kan niets gebeuren.

Zijn de implantaten sterk?

Titanium is een erg stevig materiaal. De implantaten doen niet onder voor de andere tanden in uw gebit. Het implantaat vergroeit in uw kaakbot, waardoor deze een goede basis vormt voor een kroon of overkappingsprothese die erop geplaatst kan worden.

Doet het pijn?

Het plaatsen van het implantaat wordt natuurlijk uitgevoerd onder verdoving. Daar voelt u dus niets van. Zodra de verdoving is uitgewerkt, is het tandvlees zelf herstellende van de behandeling. U kunt hierdoor nog wat last ervaren in het tandvlees. We schrijven hiervoor indien nodig en/of wenselijk een pijnstillend middel voor.

Is implantologie geschikt voor één tand of ook meerdere?

Een implantaat kan zowel voor één tand als meerdere tanden gebruikt worden. Implantologie kan daarnaast ook gebruikt worden voor een klikgebit. Dit is een kunstgebit op basis van implantaten. Een klikgebit is een volledige vervanging van de tanden dat vast zit op enkele geplaatste implantaten. Een klikgebit is makkelijk uit te nemen om schoon te maken of tijdens het slapen.

Hoe verloopt de behandeling?

Iedere behandeling begint met een intakegesprek. Hierbij wordt gekeken naar de situatie in uw mond en maken we foto’s. Op basis van deze foto’s, uw situatie en wensen, adviseren we over de beste mogelijkheid.

Heeft u meer vragen over implantologie? Of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Slecht gebit = ongezond brein?

Volgens een recent onderzoek is er een verband tussen je gebit en je hersenen. Lees hier het artikel.

Lees verder

Startersprijs Midden Twente

Jaarlijks reiken de gemeenten Borne, Hengelo en Hof van Twente de Startersprijs Midden Twente uit aan de beste startende ondernemer. De organisatie is in handen van ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen)

Lees verder

Kaakchirurg een gat in de markt

Kaakchirurg Frank Leusink komt uit een ondernemersnest. Daarom lag het in de lijn dat hij een eigen kliniek zou opzetten. Begin april opende KaakmeesterZ de deuren aan de Weijinksweg, randje Hasseler Es in Hengelo.

Lees verder

Bij deze kaakchirurg sta je nooit op een wachtlijst: ‘We hebben ons flexibele beleid daarop ingericht’

Kaakchirurg Frank Leusink groeide op in Twente. Als zorgprofessional viel het hem op dat je voor kaakchirurgie alleen terecht kon in de ziekenhuizen in Almelo en Enschede. Daarom startte hij een praktijk en expertisecentrum voor mondzorg in Hengelo. “Vanaf nu kan iedereen voor kaakchirurgische zorg terecht bij KaakmeesterZ.”

Lees verder

KaakmeesterZ, Hengelo

Kaakchirurg Frank Leusink start tweeënhalf jaar geleden met KaakmeesterZ, een zelfstandig behandelcentrum voor kaakchirurgie en implantologie in Hengelo.

Lees verder

‘Angst voor de kaakchirurg verleden tijd’

Veel mensen zijn angstig voor de Kaakchirurg en lopen daardoor (te) lang door met een pijnlijke verstandskies of andere ontstekingen. “Zonde en niet nodig”, vindt kaakchirurg Frank Leusink.

Lees verder

Hevige angst voor een kaakoperatie? Narcosezorg biedt hulp

Een kaakchirurgische behandeling vermijden door angst? Met narcosezorg is dit niet nodig. Lees het hier!

Lees verder

Ervaringen

Afgelopen weken heb ik bij Kaakmeesterz in 2 behandelingen alle tanden en kiezen eruit laten trekken. Ik zag er best wel tegen op,maar heb beiden keren na de behandeling totaal geen napijn gehad! Kaakmeesterz is echt een aanrader.

- Roy

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.