De relatie tussen oorsuizen en kaakontsteking

Rinkelen, zoemen, fluiten, suizen, brommen of een ander geluid dat alleen jij continu of met tussenpozen hoort. Heel zacht of zelfs heel hard. Vrijwel nooit is het meer echt stil in je hoofd. Om gek van te worden. Oorsuizen, ook wel ‘tinnitus’ genoemd, is een aandoening waarbij je geluiden hoort – in je oor of in je hoofd – die niet door een externe bron worden geproduceerd. Een manier om er af te komen, lijkt nog niet gevonden. Toch kán er een oplossing zijn als de oorzaak van deze aandoening een kaakontsteking is.

Oorsuizen

Mogelijke oorzaken

Ongeveer twee miljoen Nederlanders hebben in meerdere of mindere mate last van oorsuizen. Zo’n 10% heeft er dusdanig veel last van dat het dagelijks leven drastisch wordt beïnvloed. Voorbeelden van mogelijke oorzaken zijn:

Relatie met kaakontsteking

Er lopen studies naar de relatie tussen tinnitus en kaakontsteking. Het gewricht dat de onderkaak met de schedel verbindt, is een complex gewricht. Je gebruikt het om te kauwen, te praten en om je mond open en dicht te doen. Door slijtage kan het gewricht ontstoken raken. Die ontsteking kan zich uitbreiden naar het knooppunt van zenuwen bij je oor en andere omliggende structuren zoals spieren en bloedvaten. Bij een ontsteking vindt er ook altijd een zwelling plaats. Die zwelling kan zorgen voor veranderingen in de druk en de bloedtoevoer naar je oor, waardoor je geluiden zou kunnen gaan ‘horen’ die er in werkelijkheid niet zijn.

Kaakchirurg

Als medisch onderzoek andere mogelijke oorzaken heeft uitgesloten, zou een kaakontsteking de reden kunnen zijn waardoor jij last hebt van oorsuizen. Laat je in dat geval doorverwijzen naar een kaakchirurg, zodat er een behandelplan kan worden opgesteld.

Behandeling oorsuizen

Afhankelijk van de mate van ontsteking zijn er verschillende mogelijkheden om deze te bestrijden:

Neem contact op

Neem je klachten serieus. Oorsuizen is een heel vervelende aandoening. En hoewel er dus nog geen genezing mogelijk lijkt te zijn, kan er, afhankelijk van de oorzaak, soms tóch iets aan gedaan worden. In geval van een kaakontsteking kunnen wij van KaakmeesterZ dan waarschijnlijk iets voor je betekenen.

Deel dit bericht op:

Lees ook

3D-geprinte kaakimplantaten

KaakmeesterZ liet zich onlangs in Antwerpen informeren over het AMSJI™ implantaat, een 3D-geprint kaakimplantaat op maat.

Lees verder

4 vooroordelen over implantaten

Denk jij na over het nemen van implantaten, maar twijfel je nog vanwege allerlei vooroordelen? Lees dan dit blog.

Lees verder

Behandeling uitgelicht: de wortelpuntoperatie

Een wortelpuntoperatie kan nodig zijn als een wortelkanaalbehandeling niet het gewenste effect heeft. Lees in dit blog wat deze ingreep inhoudt.

Lees verder

Als er na het trekken een wortelrest is achtergebleven

Soms blijft er bij het trekken van een tand of kies een wortelrest achter in je kaak. In dit blog lees je er alles over.

Lees verder

De meest gestelde vragen over kaakchirurgie

Weet jij precies wat kaakchirurgie inhoudt? Lees dit blog en vind de antwoorden op veel gestelde vragen.

Lees verder

Als een tand of kies van je kind niet vanzelf doorkomt

Soms komt er bij het wisselen van het melkgebit bij je kind een tand of kies niet door. In dit blogartikel lees je wat je daaraan kunt doen.

Lees verder

De 6 pijlers van goede kaakzorg

KaakmeesterZ heeft de filosofie van Hostmanship helemaal omarmd. Hoe? Je leest er hier alles over.

Lees verder

De voordelen van een implantaat

Wanneer je één of meerdere tanden en/of kiezen verliest, kan een implantaat een goede oplossing zijn. Je leest er hier alles over.

Lees verder

7 feiten en fabels over het verwijderen van je verstandskies

Laat je niet bang maken door allerlei griezelverhalen wanneer er bij jou een verstandskies moet worden getrokken. Lees hier over de fabels en de feiten.

Lees verder

Ervaringen

Vandaag voor een wortelpunt behandeling geweest bij KaakmeesterZ. Het is mij erg meegevallen. De behandeling en tips voor erna werden duidelijk uitgelegd.

- Linda

Ik ben mega bang voor de tandarts, maar ze hebben me er echt doorheen gesleept. Moest rechts onder mijn verstandskies laten trekken. Onder narcose ging het goed. Echt, het waren toppers. Bedankt!

- Marcella

Ik ben hier geweest om een verstandskies te laten verwijderen. Ik zag er heel erg tegenop ivm nare ervaringen in het verleden, maar wat word je hier super geholpen!!! Iedereen is heel rustig en helpen je echt heel goed en ik stond met 10 minuten weer buiten!

- Kevin

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.