Verstandskiezen verwijderen

Het kan om verschillende redenen nodig zijn om uw verstandskiezen te laten verwijderen. Dit vindt plaats na een doorverwijzing van uw tandarts. KaakmeesterZ helpt u graag bij het verwijderen van uw verstandskiezen.

Wanneer verstandskiezen verwijderen?

Verstandskiezen komen meestal door tussen uw 18e en 22e levensjaar. Bij veel mensen is er te weinig ruimte in de kaak voor deze kiezen. Daarom breken verstandskiezen maar gedeeltelijk door. Hierdoor kunnen er alleen ook problemen ontstaan in de bestaande tanden of in het tandvlees.

Het verwijderen van de verstandskiezen kan nodig zijn om verschillende redenen. Dit kan problemen met kauwen opleveren of schade veroorzaken aan de andere tanden. Ook verhoogt een verkeerde ligging van de verstandskiezen de kans op een tandvleesontsteking of gaatjes. 

De behandeling

Het verwijderen van verstandskiezen wordt, afhankelijk van de situatie, vaak in meerdere behandelingen uitgevoerd. Wanneer alle kiezen verwijderd moeten worden, zal de behandelaar in één behandeling de ene helft van de mond behandelen. De behandeling wordt altijd uitgevoerd onder verdoving, zodat u geen pijn ervaart.

Na de behandeling

Er zijn een aantal klachten waar u rekening mee kunt houden na de behandeling. U kunt last krijgen van klachten als napijn, een dikke wang en eventueel verhoging. Deze klachten verdwijnen in de meeste gevallen vanzelf. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u contact met ons opnemen. 

Verstandskies verwijderen door een kaakchirurg

Bij KaakmeesterZ zorgen we ervoor dat uw verstandskiezen op een veilige manier verwijderd worden. U kunt rekenen op duidelijke informatie vooraf en tijdens de behandeling. Hierbij zorgen we ervoor dat u zoveel mogelijk op uw gemak kunt zijn. 

Heeft u vragen over de behandeling of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op!


Ook interessant voor u

Ingrepen bij kinderen onder narcose

Ook kinderen vanaf 5 jaar kunnen voor ingrepen in de mond onder algehele verdoving (narcose) behandeld worden bij KaakmeesterZ.

Lees verder

Behandeling onder narcose

Bij mensen met een extreem hoge angst is een behandeling onder narcose vaak de enige mogelijkheid om de behandeling succesvol te laten verlopen. Bij KaakmeesterZ bieden we daarom ook narcosebehandelingen aan.

Lees verder

Ervaringen

Vandaag voor een wortelpunt behandeling geweest bij KaakmeesterZ. Het is mij erg meegevallen. De behandeling en tips voor erna werden duidelijk uitgelegd.

- Linda

Ik ben mega bang voor de tandarts, maar ze hebben me er echt doorheen gesleept. Moest rechts onder mijn verstandskies laten trekken. Onder narcose ging het goed. Echt, het waren toppers. Bedankt!

- Marcella

Ik ben hier geweest om een verstandskies te laten verwijderen. Ik zag er heel erg tegenop ivm nare ervaringen in het verleden, maar wat word je hier super geholpen!!! Iedereen is heel rustig en helpen je echt heel goed en ik stond met 10 minuten weer buiten!

- Kevin

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.