Mond- en tongbranden

Een brandend, pijnlijk gevoel dat niet weg lijkt te trekken. Pijn die soms licht is, soms ondragelijk. Een brandend gevoel op de tong, in de mond of bij de lippen, heet mond- en tongbranden. Bij deze klacht ontstaat veel pijn, maar is vaak niets te zien aan de tong of mond. De klacht is hierdoor in de meeste gevallen lichamelijk onschuldig. Toch kunt u hier veel last van hebben. KaakmeesterZ kan u helpen bij het onderzoeken van de klacht.

Wat houdt mond- en tongbranden in?

De pijn komt vaak dagelijks voor, in bepaalde gevallen nemen ze in de loop van de dag toe. De intensiteit en locatie van de pijn verschilt per persoon. Het is gebleken dat mond- en tongbranden vaker voorkomt bij mensen tussen de veertig en zeventig jaar.

Behandeling

Bij mond- en tongbranden is het niet altijd mogelijk om de klachten te verhelpen. We zullen een mondonderzoek doen om de klacht te onderzoeken. Het komt voor dat er een slijmvliesafwijking aan ten grondslag ligt, maar het kan ook zijn dat we geen oorzaak achterhalen. 

Hulp bij KaakmeesterZ

Mocht u veel last hebben van mond- en tongbranden, zullen wij u zoveel mogelijk proberen te helpen. We onderzoeken de klacht en geven aan welke mogelijkheden er zijn om een behandeling uit te voeren. Zo zullen we ons best doen de klachten te verminderen. 

Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken.


Ook interessant voor u

Ingrepen bij kinderen onder narcose

Ook kinderen vanaf 5 jaar kunnen voor ingrepen in de mond onder algehele verdoving (narcose) behandeld worden bij KaakmeesterZ.

Lees verder

Behandeling onder narcose

Bij mensen met een extreem hoge angst is een behandeling onder narcose vaak de enige mogelijkheid om de behandeling succesvol te laten verlopen. Bij KaakmeesterZ bieden we daarom ook narcosebehandelingen aan.

Lees verder

Ervaringen

Vandaag voor een wortelpunt behandeling geweest bij KaakmeesterZ. Het is mij erg meegevallen. De behandeling en tips voor erna werden duidelijk uitgelegd.

- Linda

Ik ben mega bang voor de tandarts, maar ze hebben me er echt doorheen gesleept. Moest rechts onder mijn verstandskies laten trekken. Onder narcose ging het goed. Echt, het waren toppers. Bedankt!

- Marcella

Ik ben hier geweest om een verstandskies te laten verwijderen. Ik zag er heel erg tegenop ivm nare ervaringen in het verleden, maar wat word je hier super geholpen!!! Iedereen is heel rustig en helpen je echt heel goed en ik stond met 10 minuten weer buiten!

- Kevin

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.