Hevige angst voor een kaakoperatie? Narcosezorg biedt hulp

Een kaakoperatie is niet voor iedereen even gemakkelijk. De een vindt het geen probleem, maar de ander kan lang wakker liggen van de zenuwen. Angst voor behandelingen in de mond door de tandarts of kaakchirurg is helemaal niet gek. Bij extreme angst voor een kaakoperatie, biedt KaakmeesterZ narcosezorg aan. Zo krijgt u van de behandeling niets mee.

narcosezorg

Angst voor kaakoperaties

Angst voor kaakchirurgische behandeling komt relatief vaak voor. Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen heeft aangegeven angst te hebben voor een kaakchirurgische behandeling. Hiervan is iets meer dan 1 op de 10 mensen zelfs extreem angstig. Een deel hiervan heeft zodanig veel angst dat zij een tandartscontrole of kaakchirurgische behandeling volledig uit de weg gaan. Het niet laten behandelen van kaakproblemen kan de problemen alleen nog erger maken. Wist u bijvoorbeeld dat een ontsteking in uw mond uiteindelijk op andere plekken in uw lichaam kan gaan opduiken? Het is dus aan te raden om – ondanks uw mogelijke angst – toch een kaakchirurgische behandeling uit te laten voeren. Daar krijgt u natuurlijk ondersteuning bij.

Zenuwen proberen verminderen

Dat veel patiënten kampen met angst is ook bij de kaakchirurg bekend. Daarom zal deze zich altijd inzetten om de angst zo klein mogelijk te houden. De behandelaar zal van te voren zo veel mogelijk zenuwen wegnemen door duidelijk uit te leggen hoe de behandeling zal verlopen. U weet dan wat de behandelaar gaat doen, wat het resultaat zal zijn en – indien van toepassing – of er risico’s zijn. Dit helpt vaak al om de eerste twijfels, en dus zenuwen, te verminderen.

Narcosezorg bij hevige angst

Een kaakoperatie bij KaakmeesterZ wordt natuurlijk altijd onder verdoving uitgevoerd, zodat u geen pijn ervaart terwijl het probleem verholpen wordt. Dit betekent alleen niet dat u de operatie automatisch als rustig ervaart. Zelfs al weet u dat de behandeling onder verdoving uitgevoerd wordt, toch kan de angst blijven bestaan. U bent bijvoorbeeld bang dat de verdoving niet goed genoeg werkt of voor veel zenuwen tijdens de behandeling. Door te kiezen voor narcosezorg, waarmee u dus weet dat u de behandeling niet bewust mee hoeft te maken, kunt u de zenuwen ook wat verminderen.

Hoe verloopt een behandeling onder narcose?

Bij een behandeling onder narcose wordt u rustig in slaap gebracht. De behandelaar voert ondertussen de operatie uit, terwijl u hier zelf niets van merkt. Hierbij wordt u natuurlijk goed in de gaten gehouden. Na de behandeling ontwaakt u zelf weer uit de narcose. De behandeling is dan al achter de rug. KaakmeesterZ zorgt er hierbij voor dat u op een goede manier wakker wordt. Op deze manier kan het gebruik van narcose de behandeling aanzienlijk prettiger maken en zenuwen over de behandeling wegnemen.

Neem contact op

Wilt u meer weten over de narcosezorg van KaakmeesterZ of weten of uw behandeling hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag bij het beantwoorden van vragen op het gebied van tandzorg, narcosezorg en kaakchirurgische behandelingen.

Neem hier contact met ons op!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Slecht gebit = ongezond brein?

Volgens een recent onderzoek is er een verband tussen je gebit en je hersenen. Lees hier het artikel.

Lees verder

Startersprijs Midden Twente

Jaarlijks reiken de gemeenten Borne, Hengelo en Hof van Twente de Startersprijs Midden Twente uit aan de beste startende ondernemer. De organisatie is in handen van ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen)

Lees verder

Kaakchirurg een gat in de markt

Kaakchirurg Frank Leusink komt uit een ondernemersnest. Daarom lag het in de lijn dat hij een eigen kliniek zou opzetten. Begin april opende KaakmeesterZ de deuren aan de Weijinksweg, randje Hasseler Es in Hengelo.

Lees verder

Bij deze kaakchirurg sta je nooit op een wachtlijst: ‘We hebben ons flexibele beleid daarop ingericht’

Kaakchirurg Frank Leusink groeide op in Twente. Als zorgprofessional viel het hem op dat je voor kaakchirurgie alleen terecht kon in de ziekenhuizen in Almelo en Enschede. Daarom startte hij een praktijk en expertisecentrum voor mondzorg in Hengelo. “Vanaf nu kan iedereen voor kaakchirurgische zorg terecht bij KaakmeesterZ.”

Lees verder

KaakmeesterZ, Hengelo

Kaakchirurg Frank Leusink start tweeënhalf jaar geleden met KaakmeesterZ, een zelfstandig behandelcentrum voor kaakchirurgie en implantologie in Hengelo.

Lees verder

‘Angst voor de kaakchirurg verleden tijd’

Veel mensen zijn angstig voor de Kaakchirurg en lopen daardoor (te) lang door met een pijnlijke verstandskies of andere ontstekingen. “Zonde en niet nodig”, vindt kaakchirurg Frank Leusink.

Lees verder

De meest gestelde vragen over implantologie

Een implantaat… is dat eigenlijk stevig? Hoe veilig is het plaatsen ervan? Lees het antwoord op veelgestelde vragen in het blogartikel!

Lees verder

Ervaringen

Afgelopen weken heb ik bij Kaakmeesterz in 2 behandelingen alle tanden en kiezen eruit laten trekken. Ik zag er best wel tegen op,maar heb beiden keren na de behandeling totaal geen napijn gehad! Kaakmeesterz is echt een aanrader.

- Roy

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.