Hevige angst voor een kaakoperatie? Narcosezorg biedt hulp

Een kaakoperatie is niet voor iedereen even gemakkelijk. De een vindt het geen probleem, maar de ander kan lang wakker liggen van de zenuwen. Angst voor behandelingen in de mond door de tandarts of kaakchirurg is helemaal niet gek. Bij extreme angst voor een kaakoperatie, biedt KaakmeesterZ narcosezorg aan. Zo krijgt u van de behandeling niets mee.

narcose kaakchirurg

Angst voor kaakoperaties

Angst voor kaakchirurgische behandeling komt relatief vaak voor. Maar liefst 40% van de Nederlandse volwassenen heeft aangegeven angst te hebben voor een kaakchirurgische behandeling. Hiervan is iets meer dan 1 op de 10 mensen zelfs extreem angstig. Een deel hiervan heeft zodanig veel angst dat zij een tandartscontrole of kaakchirurgische behandeling volledig uit de weg gaan. Het niet laten behandelen van kaakproblemen kan de problemen alleen nog erger maken. Wist u bijvoorbeeld dat een ontsteking in uw mond uiteindelijk op andere plekken in uw lichaam kan gaan opduiken? Het is dus aan te raden om – ondanks uw mogelijke angst – toch een kaakchirurgische behandeling uit te laten voeren. Daar krijgt u natuurlijk ondersteuning bij.

Zenuwen proberen verminderen

Dat veel patiënten kampen met angst is ook bij de kaakchirurg bekend. Daarom zal deze zich altijd inzetten om de angst zo klein mogelijk te houden. De behandelaar zal van te voren zo veel mogelijk zenuwen wegnemen door duidelijk uit te leggen hoe de behandeling zal verlopen. U weet dan wat de behandelaar gaat doen, wat het resultaat zal zijn en – indien van toepassing – of er risico’s zijn. Dit helpt vaak al om de eerste twijfels, en dus zenuwen, te verminderen.

Narcosezorg bij hevige angst voor de kaakchirurg

Een kaakoperatie bij KaakmeesterZ wordt natuurlijk altijd onder verdoving uitgevoerd, zodat u geen pijn ervaart terwijl het probleem verholpen wordt. Dit betekent alleen niet dat u de operatie automatisch als rustig ervaart. Zelfs al weet u dat de behandeling onder verdoving uitgevoerd wordt, toch kan de angst blijven bestaan. U bent bijvoorbeeld bang dat de verdoving niet goed genoeg werkt of voor veel zenuwen tijdens de behandeling. Door te kiezen voor narcosezorg, waarmee u dus weet dat u de behandeling niet bewust mee hoeft te maken, kunt u de zenuwen ook wat verminderen.

Hoe verloopt een behandeling onder narcose?

Bij een behandeling onder narcose wordt u rustig in slaap gebracht. De behandelaar voert ondertussen de operatie uit, terwijl u hier zelf niets van merkt. Hierbij wordt u natuurlijk goed in de gaten gehouden. Na de behandeling ontwaakt u zelf weer uit de narcose. De behandeling is dan al achter de rug. KaakmeesterZ zorgt er hierbij voor dat u op een goede manier wakker wordt. Op deze manier kan het gebruik van narcose de behandeling aanzienlijk prettiger maken en zenuwen over de behandeling wegnemen.

Neem contact op

Wilt u meer weten over de narcosezorg van KaakmeesterZ of weten of uw behandeling hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag bij het beantwoorden van vragen op het gebied van tandzorg, narcosezorg en kaakchirurgische behandelingen.

Neem hier contact met ons op!

Deel dit bericht op:

Lees ook

3D-geprinte kaakimplantaten

KaakmeesterZ liet zich onlangs in Antwerpen informeren over het AMSJI™ implantaat, een 3D-geprint kaakimplantaat op maat.

Lees verder

4 vooroordelen over implantaten

Denk jij na over het nemen van implantaten, maar twijfel je nog vanwege allerlei vooroordelen? Lees dan dit blog.

Lees verder

Behandeling uitgelicht: de wortelpuntoperatie

Een wortelpuntoperatie kan nodig zijn als een wortelkanaalbehandeling niet het gewenste effect heeft. Lees in dit blog wat deze ingreep inhoudt.

Lees verder

Als er na het trekken een wortelrest is achtergebleven

Soms blijft er bij het trekken van een tand of kies een wortelrest achter in je kaak. In dit blog lees je er alles over.

Lees verder

De relatie tussen oorsuizen en kaakontsteking

Heb je last van oorsuizen? Vaak is daar niets aan te doen. Tenzij een kaakontsteking de oorzaak is. In dit blog lees je er alles over.

Lees verder

De meest gestelde vragen over kaakchirurgie

Weet jij precies wat kaakchirurgie inhoudt? Lees dit blog en vind de antwoorden op veel gestelde vragen.

Lees verder

Als een tand of kies van je kind niet vanzelf doorkomt

Soms komt er bij het wisselen van het melkgebit bij je kind een tand of kies niet door. In dit blogartikel lees je wat je daaraan kunt doen.

Lees verder

De 6 pijlers van goede kaakzorg

KaakmeesterZ heeft de filosofie van Hostmanship helemaal omarmd. Hoe? Je leest er hier alles over.

Lees verder

De voordelen van een implantaat

Wanneer je één of meerdere tanden en/of kiezen verliest, kan een implantaat een goede oplossing zijn. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Ervaringen

Vandaag voor een wortelpunt behandeling geweest bij KaakmeesterZ. Het is mij erg meegevallen. De behandeling en tips voor erna werden duidelijk uitgelegd.

- Linda

Ik ben mega bang voor de tandarts, maar ze hebben me er echt doorheen gesleept. Moest rechts onder mijn verstandskies laten trekken. Onder narcose ging het goed. Echt, het waren toppers. Bedankt!

- Marcella

Ik ben hier geweest om een verstandskies te laten verwijderen. Ik zag er heel erg tegenop ivm nare ervaringen in het verleden, maar wat word je hier super geholpen!!! Iedereen is heel rustig en helpen je echt heel goed en ik stond met 10 minuten weer buiten!

- Kevin

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.