KaakmeesterZ, Hengelo

Kaakchirurg Frank Leusink start tweeënhalf jaar geleden met KaakmeesterZ, een zelfstandig behandelcentrum voor kaakchirurgie en implantologie in Hengelo. Daarmee vult hij een chronisch tekort aan zorgaanbieders in de streek op, specifiek voor kaakchirurgische behandelingen.

zorgaanbieder


“Mijn vader was tandarts in Borne,” geeft Frank aan, “Ik ben er opgegroeid en ken het gebied goed. Tijdens mijn opleiding en werkzaamheden in het ziekenhuis ontwikkelde ik een passie voor oncologie en implantologie. Maar ik zie mijzelf ook als ondernemer en besloot een eigen kliniek op te zetten in Twente. Inmiddels zijn vier zorgverzekeraars bij de praktijk aangesloten en weten verwijzers ons goed te vinden. Het aantal van 5.000 verwezen patiënten in het afgelopen jaar laat de enorme behoefte zien die er hier bestaat.”

Team

“De grote vraag heeft gezorgd dat we in korte tijd enorm zijn gegroeid als verwijspraktijk. We werken hier inmiddels met een team van 22 mensen. Twee kaakchirurgen, een aantal tandartsen met differentiatie implantologie en endodontologie, een 3D planner/medical engineer en een tandprotheticus die deels op zzp basis aan ons zijn verbonden. Daarnaast hebben we zeven medisch secretaressen, acht medisch assistenten en een praktijkmanager in dienst. Bij elkaar een groep van 17 vrouwen en vijf mannen die gelaagd is qua leeftijd, achtergrond en ervaring. Tussen de 20 en 60 jaar is alles aanwezig. Het is een hecht team dat open met elkaar omgaat en de passie voor het vak deelt.”

Communicatie

“Binnen de praktijk vinden er regelmatig overleggen plaats. Zo hebben we iedere maand teamoverleg, één keer in de zes weken complicatiebespreking met alle behandelaren, wekelijks 3D-overleg om behandelplannen voor te bespreken en de dagelijkse opstart. Daarnaast is er alle gelegenheid om bij elkaar aan te kloppen bij vragen.”

Pand

“We zitten in een pand uit 2000 dat oorspronkelijk is ontwikkeld als gezondheidscentrum. Wij huren een deel daarvan dat voorheen dienstdeed als tandartspraktijk. Met als voordeel dat alle infrastructuur voor een praktijk al aanwezig was. We hebben het verbouwd naar onze wensen met zes behandelkamers, een spreekkamer, röntgen, sterilisatie en frontoffice. Het gebouw delen we met een fysiotherapiepraktijk, pensioenadviseur en tandprothetisch bedrijf Smilemakerz waarmee we een prettige samenwerking hebben. De praktijk is makkelijk te bereiken vanaf de A1 via afrit Hengelo Noord en er is voldoende parkeergelegenheid.”

Goed geregeld

“Als kliniek werken we met vijf kernwaarden: veiligheid, kwaliteit, samenwerking, beleving en innovatie. Uiteraard moet iedere praktijk veiligheid en kwaliteit bieden. Dat borgen wij onder andere met een ISO-certificering. Daarnaast werken we goed samen met onze verwijzers. Ik heb meer dan 200 tandartsen in mijn telefoon staan die mij altijd kunnen bellen of appen voor laagdrempelig overleg. Wat betreft beleving werken we volgens de hostmanship-methode; elke ontmoeting in onze praktijk moet voor de patiënt prettig en bijzonder zijn. Ze moeten zich welkom en gehoord voelen en daar doen we alles aan als team. Wat betreft innovatie werken we met de nieuwste technieken en zijn we voortdurend aan het kijken hoe we behandelingen kunnen verbeteren en verkorten. Allemaal in het belang van de patiënt.”

Dit artikel is eerder verschenen in Dentista Magazine.

Deel dit bericht op:

Lees ook

3D-geprinte kaakimplantaten

KaakmeesterZ liet zich onlangs in Antwerpen informeren over het AMSJI™ implantaat, een 3D-geprint kaakimplantaat op maat.

Lees verder

4 vooroordelen over implantaten

Denk jij na over het nemen van implantaten, maar twijfel je nog vanwege allerlei vooroordelen? Lees dan dit blog.

Lees verder

Behandeling uitgelicht: de wortelpuntoperatie

Een wortelpuntoperatie kan nodig zijn als een wortelkanaalbehandeling niet het gewenste effect heeft. Lees in dit blog wat deze ingreep inhoudt.

Lees verder

Als er na het trekken een wortelrest is achtergebleven

Soms blijft er bij het trekken van een tand of kies een wortelrest achter in je kaak. In dit blog lees je er alles over.

Lees verder

De relatie tussen oorsuizen en kaakontsteking

Heb je last van oorsuizen? Vaak is daar niets aan te doen. Tenzij een kaakontsteking de oorzaak is. In dit blog lees je er alles over.

Lees verder

De meest gestelde vragen over kaakchirurgie

Weet jij precies wat kaakchirurgie inhoudt? Lees dit blog en vind de antwoorden op veel gestelde vragen.

Lees verder

Als een tand of kies van je kind niet vanzelf doorkomt

Soms komt er bij het wisselen van het melkgebit bij je kind een tand of kies niet door. In dit blogartikel lees je wat je daaraan kunt doen.

Lees verder

De 6 pijlers van goede kaakzorg

KaakmeesterZ heeft de filosofie van Hostmanship helemaal omarmd. Hoe? Je leest er hier alles over.

Lees verder

De voordelen van een implantaat

Wanneer je één of meerdere tanden en/of kiezen verliest, kan een implantaat een goede oplossing zijn. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Ervaringen

Vandaag voor een wortelpunt behandeling geweest bij KaakmeesterZ. Het is mij erg meegevallen. De behandeling en tips voor erna werden duidelijk uitgelegd.

- Linda

Ik ben mega bang voor de tandarts, maar ze hebben me er echt doorheen gesleept. Moest rechts onder mijn verstandskies laten trekken. Onder narcose ging het goed. Echt, het waren toppers. Bedankt!

- Marcella

Ik ben hier geweest om een verstandskies te laten verwijderen. Ik zag er heel erg tegenop ivm nare ervaringen in het verleden, maar wat word je hier super geholpen!!! Iedereen is heel rustig en helpen je echt heel goed en ik stond met 10 minuten weer buiten!

- Kevin

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.