KaakmeesterZ, Hengelo

Kaakchirurg Frank Leusink start tweeënhalf jaar geleden met KaakmeesterZ, een zelfstandig behandelcentrum voor kaakchirurgie en implantologie in Hengelo. Daarmee vult hij een chronisch tekort aan zorgaanbieders in de streek op, specifiek voor kaakchirurgische behandelingen.


“Mijn vader was tandarts in Borne,” geeft Frank aan, “Ik ben er opgegroeid en ken het gebied goed. Tijdens mijn opleiding en werkzaamheden in het ziekenhuis ontwikkelde ik een passie voor oncologie en implantologie. Maar ik zie mijzelf ook als ondernemer en besloot een eigen kliniek op te zetten in Twente. Inmiddels zijn vier zorgverzekeraars bij de praktijk aangesloten en weten verwijzers ons goed te vinden. Het aantal van 5.000 verwezen patiënten in het afgelopen jaar laat de enorme behoefte zien die er hier bestaat.”

Team

“De grote vraag heeft gezorgd dat we in korte tijd enorm zijn gegroeid als verwijspraktijk. We werken hier inmiddels met een team van 22 mensen. Twee kaakchirurgen, een aantal tandartsen met differentiatie implantologie en endodontologie, een 3D planner/medical engineer en een tandprotheticus die deels op zzp basis aan ons zijn verbonden. Daarnaast hebben we zeven medisch secretaressen, acht medisch assistenten en een praktijkmanager in dienst. Bij elkaar een groep van 17 vrouwen en vijf mannen die gelaagd is qua leeftijd, achtergrond en ervaring. Tussen de 20 en 60 jaar is alles aanwezig. Het is een hecht team dat open met elkaar omgaat en de passie voor het vak deelt.”

Communicatie

“Binnen de praktijk vinden er regelmatig overleggen plaats. Zo hebben we iedere maand teamoverleg, één keer in de zes weken complicatiebespreking met alle behandelaren, wekelijks 3D-overleg om behandelplannen voor te bespreken en de dagelijkse opstart. Daarnaast is er alle gelegenheid om bij elkaar aan te kloppen bij vragen.”

Pand

“We zitten in een pand uit 2000 dat oorspronkelijk is ontwikkeld als gezondheidscentrum. Wij huren een deel daarvan dat voorheen dienstdeed als tandartspraktijk. Met als voordeel dat alle infrastructuur voor een praktijk al aanwezig was. We hebben het verbouwd naar onze wensen met zes behandelkamers, een spreekkamer, röntgen, sterilisatie en frontoffice. Het gebouw delen we met een fysiotherapiepraktijk, pensioenadviseur en tandprothetisch bedrijf Smilemakerz waarmee we een prettige samenwerking hebben. De praktijk is makkelijk te bereiken vanaf de A1 via afrit Hengelo Noord en er is voldoende parkeergelegenheid.”

Goed geregeld

“Als kliniek werken we met vijf kernwaarden: veiligheid, kwaliteit, samenwerking, beleving en innovatie. Uiteraard moet iedere praktijk veiligheid en kwaliteit bieden. Dat borgen wij onder andere met een ISO-certificering. Daarnaast werken we goed samen met onze verwijzers. Ik heb meer dan 200 tandartsen in mijn telefoon staan die mij altijd kunnen bellen of appen voor laagdrempelig overleg. Wat betreft beleving werken we volgens de hostmanship-methode; elke ontmoeting in onze praktijk moet voor de patiënt prettig en bijzonder zijn. Ze moeten zich welkom en gehoord voelen en daar doen we alles aan als team. Wat betreft innovatie werken we met de nieuwste technieken en zijn we voortdurend aan het kijken hoe we behandelingen kunnen verbeteren en verkorten. Allemaal in het belang van de patiënt.”

Dit artikel is eerder verschenen in Dentista Magazine.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Slecht gebit = ongezond brein?

Volgens een recent onderzoek is er een verband tussen je gebit en je hersenen. Lees hier het artikel.

Lees verder

Startersprijs Midden Twente

Jaarlijks reiken de gemeenten Borne, Hengelo en Hof van Twente de Startersprijs Midden Twente uit aan de beste startende ondernemer. De organisatie is in handen van ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen)

Lees verder

Kaakchirurg een gat in de markt

Kaakchirurg Frank Leusink komt uit een ondernemersnest. Daarom lag het in de lijn dat hij een eigen kliniek zou opzetten. Begin april opende KaakmeesterZ de deuren aan de Weijinksweg, randje Hasseler Es in Hengelo.

Lees verder

Bij deze kaakchirurg sta je nooit op een wachtlijst: ‘We hebben ons flexibele beleid daarop ingericht’

Kaakchirurg Frank Leusink groeide op in Twente. Als zorgprofessional viel het hem op dat je voor kaakchirurgie alleen terecht kon in de ziekenhuizen in Almelo en Enschede. Daarom startte hij een praktijk en expertisecentrum voor mondzorg in Hengelo. “Vanaf nu kan iedereen voor kaakchirurgische zorg terecht bij KaakmeesterZ.”

Lees verder

‘Angst voor de kaakchirurg verleden tijd’

Veel mensen zijn angstig voor de Kaakchirurg en lopen daardoor (te) lang door met een pijnlijke verstandskies of andere ontstekingen. “Zonde en niet nodig”, vindt kaakchirurg Frank Leusink.

Lees verder

Hevige angst voor een kaakoperatie? Narcosezorg biedt hulp

Een kaakchirurgische behandeling vermijden door angst? Met narcosezorg is dit niet nodig. Lees het hier!

Lees verder

De meest gestelde vragen over implantologie

Een implantaat… is dat eigenlijk stevig? Hoe veilig is het plaatsen ervan? Lees het antwoord op veelgestelde vragen in het blogartikel!

Lees verder

Ervaringen

Afgelopen weken heb ik bij Kaakmeesterz in 2 behandelingen alle tanden en kiezen eruit laten trekken. Ik zag er best wel tegen op,maar heb beiden keren na de behandeling totaal geen napijn gehad! Kaakmeesterz is echt een aanrader.

- Roy

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.