Bij deze kaakchirurg sta je nooit op een wachtlijst: ‘We hebben ons flexibele beleid daarop ingericht’

Kaakchirurg Frank Leusink groeide op in Twente. Als zorgprofessional viel het hem op dat je voor kaakchirurgie alleen terecht kon in de ziekenhuizen in Almelo en Enschede. Daarom startte hij een praktijk en expertisecentrum voor mondzorg in Hengelo. “Vanaf nu kan iedereen voor kaakchirurgische zorg terecht bij KaakmeesterZ.”

kaakchirurg

Steeds meer zorg wordt geleverd buiten ziekenhuizen, dankzij Zelfstandige Behandelcentra (ZBC) die zich richten op specifieke zorg. In steeds meer gebieden komen dit soort praktijken voor en KaakmeesterZ is zo’n ZBC. “Er is geen stad zo groot als Hengelo, waar dit soort mondzorg nog niet geboden wordt”, vertelt Frank. “Wij vullen dat gat.”

Verwijspraktijk

“KaakmeesterZ is een verwijspraktijk voor allerlei soorten kaakproblemen”, legt Frank uit. “We behandelen en beoordelen  mondziekten, aangezichtsproblemen en  tanden en (verstands)kiezen. Daarnaast plaatsen we veelvuldigtandwortel-implantaten. We doen dus alles wat een kaakchirurg in het ziekenhuis ook doet, en meer.”

“Het vakgebied waarin wij werken wordt afgekort met MKA, dat staat voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie”, legt Frank uit. “Zoals de KNO-arts, waar je langs gaat met keel, neus of oorpijn. Die term is in de volksmond al veel meer ingesleten. Wij worden in de volksmond nog steeds kaakchirurg genoemd, maar doen meer dan alleen kaakchirurgie. Iedereen die specifieke klachten heeft, kan van zijn tandarts of huisarts een verwijzing naar KaakmeesterZ krijgen.”

Kaakchirurg en mondzorg

“We zijn tegelijkertijd een expertisecentrum voor mondzorg”, legt de kaakchirurg uit. “Dat betekent dat we ook paramedische orale zorg gaan bieden. Onder hetzelfde dak werken dan  bijvoorbeeld een kaakfysiotherapeut, een mondhygiënist, een tandprotheticus en een tandarts die een kroon of een brug op onze implantaten kan maken. Zo kunnen we een eindproduct leveren als we een implantaat plaatsen.”

Vijf ambitities

Bij KaakmeesterZ gaan we uit van vijf ambities, die in ons DNA zitten”, vertelt Frank trots. “Kwaliteit, veiligheid, samenwerking, beleving en innovatie. Kwaliteit en veiligheid spreken voor zich. KaakmeesterZ is 24/7 bereikbaar en is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de Stichting Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Daarmee is de continuïteit van zorg ook geborgd in uitzonderlijke gevallen waarbij de zorgvraag van de patiënt de mogelijkheden van KaakmeesterZ overstijgt. Voor samenwerking geldt dat we contact hebben met verschillende praktijken in Twente. De collega’s in en rondom Hengelo zeggen dat ze heel blij zijn dat er nu een kaakchirurg in de buurt is. Dat hebben ze jarenlang gemist.”

“Beleving is een speerpunt”, vertelt Frank. “Je wordt in een warme, persoonlijke setting begeleid en je bent altijd binnen twee weken aan de beurt. Als je een zeurende verstandskies hebt, dan moet je daar niet nog weken tot maanden mee doorlopen, vinden wij. Dan moet je geholpen worden. Goede communicatie is daarbij van belang. We leggen helder uit wat we doen, zijn 24 uur per dag bereikbaar en communiceren snel en persoonlijk met patiënten via email en Whatsapp. Op de behandelkamers zetten we muziek aan, je kunt uiteraard een kopje koffie of thee krijgen en parkeren is bij ons voor de deur gratis. In vergelijking met ziekenhuizen zijn we simpel gezegd veel laagdrempeliger.”

Innovatie

“Innovatie stimuleren we door samen met andere bedrijven te kijken naar hoe we nieuwe zorgconcepten kunnen ontwikkelen en implementeren”, gaat Frank verder. “Daarnaast ben ik als copromotor verbonden aan de universiteit van Amsterdam. Wat zij onderzoeken, gaan we bij KaakmeesterZ implementeren. We hebben ons beleid ingericht om flexibel te kunnen zijn. We werken momenteel met twee kaakchirurgen, maar hebben vier behandelkamers ingericht en kunnen snel opschalen. Op die manier hoeven we nooit iemand met pijn door te laten lopen en kunnen we tand- en huisartsen in Twente daadkrachtig bijstaan in het helpen van hun patiënten.”

Kaakchirurg in het basispakket

Veel van de zorg die de kaakchirurg biedt wordt (deels) vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Je hebt dus geen aparte tandartsverzekering nodig. Wil je meer weten over wat KaakmeesterZ voor je kan betekenen? Bekijk alle mogelijkheden en tarieven op de website of vraag je tandarts of huisarts voor meer informatie

Dit artikel is eerder verschenen op indebuurt.nl op 6 mei 2021.

Deel dit bericht op:

Lees ook

3D-geprinte kaakimplantaten

KaakmeesterZ liet zich onlangs in Antwerpen informeren over het AMSJI™ implantaat, een 3D-geprint kaakimplantaat op maat.

Lees verder

4 vooroordelen over implantaten

Denk jij na over het nemen van implantaten, maar twijfel je nog vanwege allerlei vooroordelen? Lees dan dit blog.

Lees verder

Behandeling uitgelicht: de wortelpuntoperatie

Een wortelpuntoperatie kan nodig zijn als een wortelkanaalbehandeling niet het gewenste effect heeft. Lees in dit blog wat deze ingreep inhoudt.

Lees verder

Als er na het trekken een wortelrest is achtergebleven

Soms blijft er bij het trekken van een tand of kies een wortelrest achter in je kaak. In dit blog lees je er alles over.

Lees verder

De relatie tussen oorsuizen en kaakontsteking

Heb je last van oorsuizen? Vaak is daar niets aan te doen. Tenzij een kaakontsteking de oorzaak is. In dit blog lees je er alles over.

Lees verder

De meest gestelde vragen over kaakchirurgie

Weet jij precies wat kaakchirurgie inhoudt? Lees dit blog en vind de antwoorden op veel gestelde vragen.

Lees verder

Als een tand of kies van je kind niet vanzelf doorkomt

Soms komt er bij het wisselen van het melkgebit bij je kind een tand of kies niet door. In dit blogartikel lees je wat je daaraan kunt doen.

Lees verder

De 6 pijlers van goede kaakzorg

KaakmeesterZ heeft de filosofie van Hostmanship helemaal omarmd. Hoe? Je leest er hier alles over.

Lees verder

De voordelen van een implantaat

Wanneer je één of meerdere tanden en/of kiezen verliest, kan een implantaat een goede oplossing zijn. Je leest er hier alles over.

Lees verder

Ervaringen

Vandaag voor een wortelpunt behandeling geweest bij KaakmeesterZ. Het is mij erg meegevallen. De behandeling en tips voor erna werden duidelijk uitgelegd.

- Linda

Ik ben mega bang voor de tandarts, maar ze hebben me er echt doorheen gesleept. Moest rechts onder mijn verstandskies laten trekken. Onder narcose ging het goed. Echt, het waren toppers. Bedankt!

- Marcella

Ik ben hier geweest om een verstandskies te laten verwijderen. Ik zag er heel erg tegenop ivm nare ervaringen in het verleden, maar wat word je hier super geholpen!!! Iedereen is heel rustig en helpen je echt heel goed en ik stond met 10 minuten weer buiten!

- Kevin

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.