Onder narcose bij de kaakchirurg?

Het liefst wilt u dat er helemaal niets aan uw gebit hoeft te gebeuren. Maar de kans is groot dat er op een gegeven moment iets aan verbeterd zou moeten worden. Wanneer er een kaakchirurgische behandeling moet plaatsvinden, is dat een ingreep die als belastend kan worden ervaren. Gelukkig kunt u onder narcose bij de kaakchirurg!

narcose kaakchirurg

Kaakchirurgie

Wat doet de kaakchirurg? De kaakchirurg houdt zich bezig met onderdelen van het gezicht en de kaak waar een bepaald letsel is ontstaan. Voorbeelden van zo’n kaakchirurgische behandeling zijn de verwijdering van verstandskiezen, een wortelpuntoperatie en het verwijderen van een tand of kies.

Verwijderen van verstandskiezen

Wanneer de verstandkiezen doorkomen, gebeurt dat meestal wanneer iemand tussen de 18 en 22 jaar oud is. Bij veel mensen is er in de kaak te weinig ruimte voor deze kiezen, en daardoor komen de verstandskiezen maar gedeeltelijk door. Dit kan voor problemen zorgen voor de rest van het gebit. Omdat de verstandskiezen gemist kunnen worden, is een logische oplossing om de verstandskiezen te laten verwijderen.

Wortelpuntoperatie

In het geval dat een bepaalde kies ontstoken is en een wortelkanaalbehandeling geen uitkomst kan bieden, is een wortelpuntbehandeling de aangewezen behandeling. Immers, wanneer er niets aan de situatie gedaan wordt, is het mogelijk dat er nog meer schade aan het gebit ontstaat, met bijkomende pijn. Bij de wortelpuntoperatie vindt er een verwijdering van de wortelpunt plaats. De ontsteking verdwijnt hiermee. Het wortelkanaal wordt vervolgens opgevuld met vulmateriaal.

Tand of kies verwijderen

In het ideale geval gaan uw tanden en kiezen uw hele leven mee. Toch kan er ergens in het leven iets gebeuren waardoor een bepaalde tand of kies moet worden verwijderd. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er sprake is van tandrot, of wanneer er een verstandskies in de weg zit. In zulke gevallen kan er een noodzaak zijn om een tand of kies te verwijderen.

Plaatselijke verdoving

De behandelingen door de kaakchirurg worden in de meeste gevallen onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. In sommige gevallen zijn er meerdere behandelingen nodig om tot het uiteindelijke resultaat te komen. Bij de meeste patiënten levert de verdoving geen problemen op bij het verlaten van de praktijk. Wanneer u van uzelf weet dat u zich vaker niet lekker voelt na een verdoving, is het wellicht verstandig om u naar huis te laten vervoeren.

Bang voor de tandarts

Onze professionals weten dat angst voor een tandheelkundige behandeling, of een chirurgische ingreep, vaak voorkomt. Veel mensen zijn ‘bang voor de tandarts’, en dat is een gegeven. En natuurlijk houden ook kaakchirurgen hier rekening mee bij de behandelingen die ze uitvoeren. Het is echter onverstandig om een aangeboden behandeling uit de weg te gaan. Hierdoor bestaat de kans dat problemen verergerd worden.

Narcose kaakchirurg

Wanneer u in extreme mate opziet tegen een kaakchirurgische ingreep, is er bij ons de optie om de behandeling onder narcose bij de kaakchirurg te laten uitvoeren. Wanneer u onder narcose bent, voelt u niets van de verwijdering van de tand of kies, omdat u de behandeling niet bewust meemaakt. De optie van narcose heeft een extra voordeel, want de kans bestaat dat een behandeling die langer duurt in één keer uitgevoerd kan worden. Zonder narcose zouden daarvoor meerdere sessies nodig zijn.

Contact

Wanneer u een kaakchirurgische behandeling wilt ondergaan bij ons, en u wilt graag onder narcose bij de kaakchirurg, neemt u dan contact op met ons. Dan geven we u uitleg over de behandeling en beantwoorden wij uw vragen hierover. Ook kunnen we u in dit gesprek vertellen of u in aanmerking komt voor narcose.

Zelfstandig behandelcentrum

Voor kaakchirurgie bent u bij de KaakmeesterZ aan het juiste adres; ook voor narcose bij de kaakchirurg. Maar KaakmeesterZ is ook voor implantologie. U kunt dus ook bij de praktijk terecht voor het laten plaatsen van een implantaat, wanneer u een ontbrekende tand of kies wilt laten vervangen. Ook is het centrum gespecialiseerd in het aanpakken van aangezichtspijn en mondziekten, waaronder slijmvliesafwijkingen.