Hét centrum voor tandheelkunde voor uw gebit

Uw lach is uw visitekaartje en meestal het eerste dat mensen zien. Het geeft u een warme, open houding en het transformeert uw hele gezicht. Vaak kunnen mensen in een brede lach een glimp van uw gebit opvangen, en een mooi gebit is de sleutel tot een prachtige lach. Maar als er iets met uw gebit aan de hand is, kan dit er juist afbreuk aan doen. KaakmeesterZ, het centrum voor tandheelkunde in Hengelo, kan ervoor zorgen dat u uw lach niet langer hoeft te verbergen, maar kunt laten stralen!

centrum voor tandheelkunde

Centrum voor tandheelkunde

Het team van KaakmeesterZ bestaat uit twee kaakchirurgen, meerdere tandartsen, een praktijkmanager en een aantal andere medewerksters. Het centrum voor tandheelkunde werkt bovendien nauw samen met andere mondzorgprofessionals, zoals het tandprothetisch bedrijf SmilemakerZ voor de tandprothetiek en tandtechnisch laboratorium Simonsma voor het kroon- en brugwerk.

Implantaten

Eén van de behandelingen bij KaakmeesterZ is implantologie. Wanneer u een kunstgebit heeft, zijn implantaten een uitkomst om de houvast van een loszittend kunstgebit te verbeteren. Het kunstgebit wordt dan door middel van drukknoppen vastgeklikt in de mond. Het bijten, eten en praten gaat dan weer probleemloos. Wanneer het gebit grotendeels intact is maar er een kies of tand ontbreekt, kan er een implantaat geplaatst worden voor een vaste kroon of brug.

Intake

Alvorens een eerste behandeling plaatsvindt, is er een uitgebreide intake, waarvoor ruim de tijd wordt genomen. In dit gesprek wordt de gewenste behandeling vastgelegd, en ook wordt de huidige situatie van het gebit en de mond bekeken. Daarna wordt er een voorlopig behandelplan opgesteld. De implantoloog bespreekt daarbij met u de voor- en nadelen van de verschillende behandelopties. Dit mondt uit in een definitief behandelplan. Verder wordt er een begroting van de kosten gemaakt en besproken.

Behandeling

Wanneer alles voor u duidelijk is rond de kosten, de behandelopties en eventuele risico’s, kunt u een akkoord geven op het behandelplan. In dat geval wordt een afspraak gemaakt voor de daadwerkelijke behandeling, of meerdere behandelingen wanneer dat nodig is. 

Kaakchirurgie

KaakmeesterZ biedt ook kaakchirurgische ingrepen. Hieronder vallen de volgende behandelingen:

  • Het verwijderen van verstandskiezen
  • Het verwijderen van tanden en kiezen
  • Wortelpuntoperatie
  • Het verwijderen van wortelrest
  • Verbinding naar de neusbijholte

Aangezichtspijn

De kliniek helpt ook als u last heeft van aangezichtspijn. Het gaat dan om kaakgewrichtsklachten, of pijnscheuten of aanhoudende pijn in het gezicht. Deze pijn bevindt zich meestal aan één kant van het gezicht. Van te voren wordt bekeken of die bij KaakmeesterZ behandeld kan worden. Hiernaar wordt eerst onderzoek gedaan. Ten slotte is KaakmeesterZ er voor de aanpak van mondziekten, zoals slijmvliesafwijkingen.

Hoge patiënttevredenheid

KaakmeesterZ streeft altijd naar tevreden patiënten. Dit streven leidt ertoe dat het centrum voor tandheelkunde een zeer hoog waarderingscijfer krijgt op de website van Zorgkaart Nederland. Enkele aspecten waar patiënten op kunnen vertrouwen:

Goed bereikbaar

KaakmeesterZ, centrum voor tandheelkunde, is gevestigd in Hengelo. Het centrum is goed bereikbaar met de auto. Parkeren kan gratis. Hoewel de behandelingen meestal onder verdoving plaatsvinden, kunt u na een behandeling zelfstandig weer met de auto naar huis gaan. Als u zich vaker niet lekker voelt na een verdoving, is het verstandig om iemand anders te laten rijden.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling bij KaakmeesterZ? Dat kan via telefoonnummer 085-7730050. U kunt dan altijd op korte termijn bij het centrum voor tandheelkunde terecht. In noodgevallen is de kliniek 24 uur per dag telefonisch bereikbaar.