Een implantaat bij de kaakchirurg

Wanneer u een tand of kies verliest, kan dat zeer vervelend zijn. Zo’n verlies kan ook gevolgen hebben voor uw kauw- en spraakvermogen, en voor de stabiliteit van de omliggende tanden. Ook kan het als cosmetisch storend worden ervaren. Dit is zeker het geval in het geval van een ontbrekende voortand. Met een implantaat bij de kaakchirurg krijgt u weer een mooi compleet gebit!

implantaat kaakchirurg

Wat is een implantaat?

Een implantaat is als het ware een ‘kunstwortel’ die een volledige tand kan vervangen. Een implantaat wordt aangebracht in het tandvlees. Hierbovenop wordt een brug, een kroon of een overkappingsprothese gezet. Het resultaat is een kunsttand die er heel natuurlijk uitziet en die niet afsteekt tegen de rest van het gebit. Ook kan een implantaat niet bewegen in het gebit, en kunnen er geen bacteriën in doordringen tot het tandvlees.

Duurzaam

Wanneer u kiest voor een implantaat bij de kaakchirurg, kiest u niet alleen voor een esthetisch mooie oplossing, maar ook voor een duurzame oplossing. Een implantaat gaat namelijk, wanneer die goed onderhouden wordt, de rest van het leven mee. Dit komt doordat een implantaat gemaakt is van het sterke titanium. Dit materiaal is vriendelijk voor het weefsel en ook biocompatibel. Dit leidt ertoe dat het kaakbot zich er goed aan kan hechten. Het is dus een lichaamsvriendelijke oplossing.

Omliggende tanden behouden

Een ander voordeel van implantaten is dat die geen invloed hebben op omliggende tanden en kiezen, omdat de implantaten direct in het kaakbot worden geplaatst. Op deze manier vindt er geen aantasting plaats van de tanden die zich in de buurt bevinden en van het gezonde tandweefsel. Dit is anders dan bij een tandheelkundige brug, want bij deze optie moeten de omliggende tanden vaak worden bijgeslepen. Dit brengt blijvende veranderingen voor het gebit met zich mee.

Gezondheidsvoordeel

Er is nóg een voordeel van implantaten. Omdat er geen gaatjes in een implantaat kunnen ontstaan en er ook geen sprake kan zijn van tandrot, biedt een implantaat gezondheidsvoordelen. Natuurlijk is het wél nog steeds zo dat het implantaat moet worden gereinigd, voor de bescherming van de omringende tanden en het tandvlees. Maar het implantaat zelf is niet gevoelig voor beschadigingen.

Implantaat kaakchirurg

Wanneer de kaakchirurg een implantaat gaat plaatsen, vindt er eerst plaatselijke verdoving plaats. Op het moment dat de verdoving is uitgewerkt, is het tandvlees al bezig met het zich herstellen van de behandeling. Het is daarbij mogelijk dat u nog wat last ervaart van uw tandvlees. Eventueel is het mogelijk om een pijnstiller voorgeschreven te krijgen.

Meerdere implantaten

In de meeste gevallen is een enkel implantaat voldoende. Maar een implantaat kan ook gebruikt worden voor meerdere tanden. Daarnaast kan een implantaat gebruikt worden ten behoeve van een klikgebit. Dat is een ‘kunstgebit’ dat alle tanden vervangt en vastgeklikt wordt op implantaten.

Intakegesprek

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een intakegesprek plaats, waarbij uw gebit wordt bekeken en er foto’s worden gemaakt. Op basis van de gegevens en inzichten wordt de best mogelijke behandeling geadviseerd. Wanneer een implantaat de geadviseerde oplossing is, wordt een behandelplan opgesteld. Op de dag van de afspraak wordt het implantaat door de kaakchirurg geplaatst.

Zelfstandig behandelcentrum

Voor een implantaat bij de kaakchirurg bent u bij de KaakmeesterZ aan het juiste adres. Maar KaakmeesterZ is er als zelfstandig behandelcentrum ook voor andere kaakchirurgische behandelingen. Verder is het centrum gespecialiseerd in het aanpakken van aangezichtspijn en mondziekten, zoals slijmvliesafwijkingen.

Afspraak maken

KaakmeesterZ in Hengelo is goed bereikbaar met de auto, met gratis parkeren. Heeft u interesse in een behandeling bij het zelfstandige behandelcentrum? Neem dan contact op via het telefoonnummer 085-7730050. U kunt altijd op korte termijn terecht bij het centrum. Wanneer er sprake is van een noodgeval, is de praktijk 24 uur per dag telefonisch bereikbaar.

kaakchirurg implantaat