Operatie kaakgewricht vaak niet nodig

Wanneer u last heeft van uw kaakgewricht, is dat heel vervelend. Gelukkig is er wél wat aan te doen. En vaak is een behandeling niet heel ingrijpend en is een operatie van het kaakgewricht niet nodig.

operatie kaakgewricht

Pijn

Het kaakgewricht is een deel van uw lichaam dat u dagelijks veel gebruikt. U gebruikt het bij het praten, bij het eten enzovoort. U staat er normaal ook niet bij stil, totdat praten of eten pijn begint te doen. Dan dringt het door dat het kaakgewricht een belangrijk onderdeel is. Natuurlijk wilt u dat de pijn weggaat.

Klachten

Dit zijn klachten die te maken hebben met het kaakgewricht:

  • Pijn aan de kaak
  • Knappende of krakende kaakgewrichten
  • Pijn bij het kauwen
  • Problemen met het openen van de mond of de beweeglijkheid

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken van deze klachten. Ze kunnen komen doordat u een bepaalde gewoonte heeft zoals tandenknarsen. De klachten kunnen ook bijvoorbeeld komen door nagelbijten. U heeft dit niet altijd door; zeker niet wanneer u in uw slaap te maken heeft met kaakklemmen. Bepaalde kauwgewoontes kunnen ook leiden tot klachten, evenals gebitsprotheses en ontbrekende tanden of kiezen.

Operatie kaakgewricht

Voor het verhelpen van de klachten is een operatie van het kaakgewricht vaak niet nodig. Omdat de klachten voor een belangrijk deel zijn ontstaan door een overbelasting van de gebieden waar de pijn zich voordoet, kunnen de klachten meestal verminderd of opgelost worden door een aanpassing van eet- en kauwgewoontes.

Afspraak maken

U kunt bij ons een afspraak maken om naar uw kaakgewricht te laten kijken. Tijdens het intakegesprek bespreken we de aard van uw klachten en wordt besproken wat de mogelijke opties zijn voor het verminderen of verhelpen van de klachten. Soms volgt er een advies, een andere keer is er een behandeling nodig, zoals een operatie aan het kaakgewricht. In dat geval wordt er samen met u een behandelplan opgesteld.

Kaakstandcorrectie

Een operatie aan het kaakgewricht kan uitgevoerd worden in de vorm van een kaakstandcorrectie. Hierbij wordt ervoor gezorgd dat de kaken weer op een goede positie ten opzichte van elkaar staan. Voor de exacte vorm van de correctie zijn er verschillende mogelijkheden. Hierover krijgt u uitleg door de specialist. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er sprake is van een te kleine of te grote onderkaak.

Vergoeding

Wanneer een operatie aan het kaakgewricht nodig is, is het goed om te weten dat de kosten daarvan volledig vergoed worden uit de basisverzekering. Het is dus niet nodig om Een voorwaarde hiervoor is wel dat u bent doorverwezen door uw huisarts, door uw tandarts of door een medisch specialist.

Hoge patiënttevredenheid

KaakmeesterZ, centrum voor mondzorg, streeft altijd naar tevreden patiënten. Dit is geen loze kreet: de inspanningen op dit gebeid heeft ertoe geleid dat KaakmeesterZ een zeer hoog waarderingscijfer heeft op de site van Zorgkaart Nederland.

Dit zijn enkele van de aspecten waar patiënten op kunnen vertrouwen:

Goed bereikbaar

KaakmeesterZ is gevestigd in Hengelo. Het centrum is goed bereikbaar met de auto en parkeren kan er gratis. De meeste behandelingen vinden onder verdoving plaats, waarna u zelfstandig weer naar huis kunt gaan. In het geval dat u zich vaker niet lekker voelt na het toedienen van een verdoving, is het aan te raden om iemand anders te laten rijden.

Afspraak maken

Bent u geïnteresseerd in een behandeling bij KaakmeesterZ? Neemt u dan contact op via telefoonnummer 085-7730050. U kunt altijd op korte termijn bij het centrum terecht. In geval van nood is de kliniek 24 uur per dag telefonisch bereikbaar.