Kaakchirurgie nabij Enschede voor uw mondgezondheid

We willen allemaal natuurlijk het liefst een goed functionerend en mooi gebit. Helaas is het vaak zo dat er wel wat te verbeteren valt. Misschien heeft u ergens last van of vind u iets rond uw gebit niet mooi. Bij KaakmeesterZ, praktijk voor kaakchirurgie nabij Enschede, kunt u onder andere terecht voor kaakchirurgische behandelingen.

kaakchirurgie enschede

Kaakchirurgie Enschede

Een kaakchirurg houdt zich bezig met aspecten van het gezicht en de kaak waar letsel is ontstaan. Een bekende behandeling binnen de kaakchirurgie is het verwijderen van verstandskiezen.

Verstandskiezen verwijderen

Meestal in de leeftijd tussen 18 en 22 jaar komen de verstandskiezen door. Omdat er bij een groot aantal mensen te weinig ruimte voor deze kiezen in de kaak is, komen de verstandskiezen slechts deels door, en dat kan problemen opleveren voor het gebit. Het verwijderen van verstandskiezen wordt uitgevoerd onder verdoving en vaak in meerdere behandelingen.

Wortelpuntoperatie

Wanneer er sprake is van een ontsteking van een kies die niet door middel van een wortelkanaalbehandeling behandeld kan worden, kan een wortelpuntoperatie nodig zijn. Wanneer er namelijk niets gedaan wordt, kan dit leiden tot meer schade aan het gebit en pijn. Met een wortelpuntoperatie wordt de wortelpunt verwijderd, waarna de ontsteking verdwijnt. Daarna wordt het wortelkanaal gevuld met vulmateriaal.

Verwijderen van tanden en kiezen

U wilt natuurlijk graag dat de tanden en kiezen in uw gebit uw leven lang meegaan. Maar er kan van alles gebeuren waardoor een tand of kies verwijderd moet worden. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van tandrot of een verstandskies die in de weg zit. Dan kan het nodig zijn om een tand of kies weg te halen. Bij onze praktijk voor kaakchirurgie nabij Enschede gaat dit op een vakkundige en veilige manier.

Wortelrest verwijderen

Wanneer een tand afbreekt, is het mogelijk dat de tandwortel, of een deel ervan, achterblijft in het kaakbot. Deze wortelrest moet op een chirurgische manier weggehaald worden, anders kunnen er problemen met het tandvlees en de kaak ontstaan. Natuurlijk wordt deze behandeling uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Verbinding naar neusbijholte

Wanneer een kies of een wortelrest verwijderd is, blijft een opening achter tussen de mondholte en de neusbijholte. Zo’n gaatje levert een risico op een neusbijholteontsteking op, en daarom moet dit gaatje afgesloten worden. Dit voorkomt mogelijke verdere complicaties. De kaakchirurg zorgt voor de afsluiting van de verbinding tussen de neusbijholte en de mond door een stukje tandvlees te verplaatsen over het gaatje heen.

Zelfstandig behandelcentrum 

Voor al deze behandelingen, en nog veel meer, bent u bij de KaakmeesterZ aan het juiste adres. KaakmeesterZ is er als zelfstandig behandelcentrum niet alleen voor kaakchirurgie nabij Enschede, maar ook voor implantologie. U kunt er dus ook terecht wanneer u een implantaat wilt laten plaatsen, in het geval u een ontbrekende tand of kies wilt laten vervangen. Verder is het centrum gespecialiseerd in de aanpak van aangezichtspijn en mondziekten, zoals slijmvliesafwijkingen. 

Hoge patiënttevredenheid

Bij KaakmeesterZ staat het streven naar tevreden patiënten bovenaan. Het is dan ook mooi dat het centrum een zeer hoog gemiddeld waarderingscijfer krijgt op Zorgkaart Nederland. Enkele aspecten waar patiënten op kunnen vertrouwen:

Goed bereikbaar

De praktijk voor kaakchirurgie bevindt zich nabij Enschede, in Hengelo, en is goed bereikbaar met de auto. Het parkeren is gratis. Hoewel de behandelingen doorgaans onder verdoving plaatsvinden, kunt u daarna zelfstandig weer naar huis gaan. Wanneer u zich doorgaans niet lekker voelt na een verdoving, is het wellicht verstandig om iemand anders te laten rijden. 

Afspraak maken

Bent u geïnteresseerd in een van de behandelingen bij KaakmeesterZ? Neem dan contact op via 085-7730050. U kunt altijd snel bij het centrum terecht. Voor spoedgevallen is de kliniek 24 uur per dag bereikbaar.