Hét centrum voor mondzorg in Hengelo

Iedereen wil graag een gezonde en frisse mond. Het liefst willen we niet te maken krijgen met gaatjes of andere narigheid. Er valt veel te bereiken met een goede dagelijkse mondverzorging, door het gebit te poetsen, en een regelmatig bezoek aan de tandarts en mondhygiënist. Maar niet alle problemen zijn te voorkomen, en dan is het goed dat er in Hengelo een gespecialiseerd centrum voor mondzorg is: KaakmeesterZ.

centrum voor mondzorg

Implantaten

Eén van de behandelingen bij dit zelfstandige behandelcentrum is implantologie. Implantaten zijn een uitkomst om de houvast van een loszittend kunstgebit te verbeteren. Hierbij wordt het kunstgebit met behulp van drukknoppen vastgeklikt in de mond. Praten, eten en bijten gaat dan weer zonder problemen. Als het gebit grotendeels intact is maar er een tand of kies ontbreekt, kan een implantaat geplaatst worden voor een vaste brug of kroon.

Intake

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt, is er eerst een uitgebreide intake. Hierbij wordt de gewenste behandeling vastgelegd. Ook wordt de huidige situatie van de mond en het gebit bekeken. Vervolgens wordt er een voorlopig behandelplan opgesteld. De implantoloog bespreekt met u de voor- en nadelen van de verschillende behandelopties. Dit leidt tot een definitief behandelplan. Ook wordt er een begroting van de kosten gemaakt en besproken.

Behandeling

Wanneer alles voor u duidelijk is rond de kosten, de behandelopties en eventuele risico’s, kunt u een akkoord geven op het behandelplan. In dat geval wordt een afspraak gemaakt voor de daadwerkelijke behandeling, of meerdere behandelingen wanneer dat nodig is. 

Kaakchirurgie

KaakmeesterZ is er ook voor kaakchirurgische ingrepen. Hieronder vallen de volgende behandelingen:

  • Verstandskiezen verwijderen
  • Wortelpuntoperatie
  • Verwijderen van tanden en kiezen
  • Wortelrest verwijderen
  • Verbinding naar neusbijholte

Aangezichtspijn

De kliniek helpt ook wanneer u last heeft van aangezichtspijn. Het gaat hierbij om kaakgewrichtsklachten of pijnscheuten of aanhoudende pijn in het gezicht, die zich meestal aan één kant van het gezicht bevindt. Afhankelijk van de vorm en oorzaak van de pijn wordt bekeken of die bij KaakmeesterZ behandeld kan worden. Hiervoor wordt eerst een onderzoek gedaan.

Mondziekten

Ten slotte is KaakmeesterZ er voor de aanpak van mondziekten, zoals slijmvliesafwijkingen. Het gaat dan om ontstekingen aan de beschermende slijmvlieslaag van de mond, die de mond mondholte beschermt tegen verschillende aandoeningen. Aan het slijmvlies kunnen veel aandoeningen voorkomen door een ziekte of door een plaatselijk probleem. Maar ook bij mond- of tongbranden kan KaakmeesterZ mogelijk hulp bieden.

Centrum voor mondzorg

Het team van KaakmeesterZ bestaat uit twee kaakchirurgen, een aantal tandartsen, een praktijkmanager en meerdere medewerksters. Het centrum voor mondzorg werkt daarnaast nauw samen met andere mondzorgprofessionals, waaronder het tandprothetisch bedrijf SmilemakerZ voor de tandprothetiek en tandtechnisch laboratorium Simonsma voor het kroon- en brugwerk.

Hoge patiënttevredenheid

KaakmeesterZ streeft altijd naar tevreden patiënten. Dit streven leidt ertoe dat het centrum voor mondzorg een zeer hoog waarderingscijfer krijgt op de website van Zorgkaart Nederland. Enkele aspecten waar patiënten op kunnen vertrouwen:

Goed bereikbaar

KaakmeesterZ, centrum voor mondzorg, is gevestigd in Hengelo, en is goed bereikbaar met de auto. Parkeren is er gratis. Hoewel de behandelingen meestal onder verdoving plaatsvinden, kunt u vervolgens zelfstandig weer met de auto naar huis gaan. Wanneer u zich vaker niet lekker voelt na een verdoving, is het verstandig om iemand anders te laten rijden. 

Afspraak maken bij hét centrum voor mondzorg

Bent u geïnteresseerd in een behandeling bij KaakmeesterZ? Neemt u dan contact op via telefoonnummer 085-7730050. U kunt altijd op korte termijn bij het centrum terecht. In geval van nood is de kliniek 24 uur per dag telefonisch bereikbaar.

centrum voor mondzorg