Met spoed kaakchirurg nodig?

Is er iets ernstigs aan de hand met uw gebit en is er met spoed kaakchirurgie nodig? Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar, op verwijzing van een huisarts of tandarts.

spoed kaakchirurg

Kaakchirurgie

KaakmeesterZ biedt onder andere kaakchirurgische ingrepen. Hieronder vallen de volgende behandelingen:

Verwijderen van kies of tand

In het meest ideale geval gaan alle tanden en kiezen een leven lang mee. Maar helaas is dit in de praktijk niet altijd zo, omdat er gedurende een mensenleven iets kan gebeuren wat aanleiding kan zijn om een kies of tand te moeten verwijderen. Een voorbeeld hiervan is wanneer er tandrot is ontstaan, of in het geval dat een verstandskies een naastgelegen kies in de weg zit. In zo’n geval kan het noodzakelijk zijn om een kies of tand te laten weghalen.

Verstandskiezen verwijderen

Wanneer er in het gebit verstandskiezen doorkomen, vindt dit meestal plaats bij iemand in de leeftijd tussen de 18 en 22 jaar. Een groot aantal mensen heeft in de kaak te weinig ruimte voor de verstandskiezen. Daardoor komen die slechts gedeeltelijk door, en dat kan leiden tot problemen voor de overige delen van het gebit. Nu is het zo dat de verstandskiezen niet noodzakelijk zijn voor een goed functionerend gebit. Daarom is het een voor de hand liggende stap om ze te laten verwijderen. Wanneer er sprake is van veel pijn, kan met spoed kaakchirurgie ingeschakeld worden.

Wortelpuntoperatie

Wanneer een kies ontstoken is en een wortelkanaalbehandeling geen oplossing hiervoor is, is een wortelpuntbehandeling de oplossing. Als er namelijk niets aan gedaan wordt en de situatie niet verandert, kan er mogelijk nog meer schade aan het gebit ontstaan, met flinke bijkomende pijn. Dan is soms met spoed kaakchirurgie nodig. Bij de wortelpuntoperatie vindt er een verwijdering van de wortelpunt plaats. De ontsteking verdwijnt hiermee. Het wortelkanaal wordt vervolgens opgevuld met vulmateriaal.

Zelfstandig behandelcentrum

Voor al deze behandelingen, maar nog veel meer, kunt u terecht bij KaakmeesterZ. Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum en houden ons niet alleen bezig met kaakchirurgie, maar ook met implantologie. U kunt dus ook bij ons terecht in het geval dat u een implantaat in uw gebit wilt laten plaatsen. Dit is aan de orde wanneer u graag een ontbrekende tand of kies wilt laten vervangen. Ook zijn wij gespecialiseerd in het aanpakken van aangezichtspijn en van mondziekten, waaronder slijmvliesafwijkingen.

Met spoed kaakchirurg

Als uw tandarts of huisarts inschat dat voor een behandeling bij de kaakchirurg spoed gewenst is, dan kan die contact met ons opnemen. U kunt dan op korte termijn bij ons terecht. Daarvoor is het niet nodig dat u in de buurt van onze praktijk woont. Wij verlenen namelijk ook zorg aan patiënten van buiten de regio. Ook hierbij geldt: alleen op verwijzing van een huisarts of tandarts.

Goed bereikbaar

Onze praktijk voor kaakchirurgie is gevestigd in Hengelo, en is goed bereikbaar met de auto. Dat is ook handig wanneer er met spoed kaakchirurgie gewenst is. Het parkeren is gratis. Hoewel de behandelingen doorgaans onder verdoving plaatsvinden, kunt u daarna zelfstandig weer naar huis gaan. Wanneer u van uzelf weet dat u zich vaak niet of niet helemaal goed voelt na een toegediende verdoving, kan het een verstandige keuze zijn om u door iemand anders te laten ophalen.

Afspraak

Bent u geïnteresseerd in een van de behandelingen bij KaakmeesterZ? Dan kunt u contact opnemen door te bellen naar 085-7730050. Niet alleen kunt u altijd snel bij ons terecht, maar voor spoedgevallen is de kliniek 24 uur per dag bereikbaar, ook voor spoed kaakchirurg weekend.