Dé kliniek voor een apex resectie

Eén van de behandelingen binnen de kaakchirurgie is de apex resectie, oftewel de wortelpuntoperatie. Zo’n behandeling is aan de orde wanneer een wortelkanaalbehandeling geen uitkomst biedt.

apex resectie

Ontsteking

Tanden en kiezen hebben lange wortels en zitten daarmee goed vast in het kaakbot. Dat zorgt ervoor dat ze goed op hun plek blijven zitten. Toch kan het gebeuren dat er een ontsteking plaatsvindt. Zo’n ontsteking ontstaat wanneer een bacterie via een gaatje of een beschadiging belandt bij de wortel. Dit gebeurt vaak ongemerkt.

Normaal wortelkanaalbehandeling

Doorgaans is de aangewezen ingreep om de ontsteking te verwijderen een wortelkanaalbehandeling. Hierbij wordt de kies op het kauwvlak opengeboord en worden het ontstoken weefsel en de zenuw met behulp van vijltjes uit het wortelkanaal verwijderd. Vervolgens wordt de kies gespoeld, waarna de kanalen opgevuld worden en de kies afgesloten wordt door middel van een vulling. De wortelkanaalbehandeling komt vaak voor. Deze ingreep wordt doorgaans uitgevoerd door de tandarts.

Apex resectie

Wanneer de wortelkanaalbehandeling geen oplossing biedt voor een ontstoken wortel van een kies, is een apex resectie, oftewel een wortelpuntbehandeling, de aangewezen behandeling. Bij de wortelpuntbehandeling wordt de wortelpunt verwijderd, waarmee dus ook de ontsteking weggehaald wordt. Vervolgens wordt het wortelkanaal opgevuld met speciaal vulmateriaal. Ook deze behandeling komt nogal eens voor; vandaar dat veel mensen apexresectie ervaringen hebben.

Apex behandeling kaakchirurg

Het is belangrijk dat de ontsteking tijdig wordt herkend en aangepakt. Want als er niet wordt ingegrepen, bestaat de kans dat de situatie in het gebit verslechtert, en dat kan ook nog eens voor veel pijn zorgen. Voor de apex resectie behandeling kunt u terecht bij de apex behandeling kaakchirurg.

Goed om te weten

Het is belangrijk om te weten dat een apex resectie niet als eerste behandeloptie aangeboden wordt in het geval van een ontstoken kies. Er moet sprake zijn van minimaal één wortelkanaalbehandeling, alvorens de wortelpuntbehandeling eventueel aangeboden wordt als alternatief. Let er ook op dat eventuele allergieën of medicijngebruik moeten worden doorgegeven aan de kaakchirurg.

Kaakchirurgie

KaakmeesterZ is een praktijk voor kaakchirurgische ingrepen. Hieronder vallen de volgende behandelingen:

Zelfstandig behandelcentrum

Het zelfstandig behandelcentrum KaakmeesterZ is er niet alleen voor kaakchirurgie, maar ook voor implantologie. U kunt dus ook bij het centrum terecht wanneer u in uw gebit een implantaat wilt laten plaatsen. Dit kan het geval zijn als u een ontbrekende kies of tand zou willen laten vervangen. Ook is het centrum gespecialiseerd in het aanpakken van aangezichtspijn en mondziekten, waaronder slijmvliesafwijkingen.

Enkele aspecten

Dit zijn een paar aspecten rond klanttevredenheid waar de patiënten op kunnen vertrouwen:

Goed bereikbaar

KaakmeesterZ is gevestigd in Hengelo, en is goed bereikbaar met de auto. Parkeren is er gratis. Behandelingen vinden meestal onder verdoving plaatsvinden, waarna u zelfstandig weer met de auto naar huis gaan. Wanneer u zich vaker niet lekker voelt na een verdoving, is het aan te raden om iemand anders in uw plaats te laten rijden.

Afspraak

Bent u geïnteresseerd in een van de behandelingen bij KaakmeesterZ? Dan kunt u contact opnemen door te bellen naar 085-7730050. Niet alleen kunt u altijd snel bij ons terecht, maar voor spoedgevallen is de kliniek 24 uur per dag bereikbaar, ook voor spoed kaakchirurg weekend.