Praktijk voor kaakchirurgie Almelo

We streven er allemaal naar om zo lang mogelijk een mooi en goed functionerend gebit te behouden. Maar de praktijk is helaas weerbarstiger en valt er wel wat te verbeteren. Misschien heeft u ergens last van of vindt u iets met betrekking tot uw gebit niet mooi. Bij KaakmeesterZ, praktijk voor kaakchirurgie Almelo, kunt u onder meer terecht voor verschillende kaakchirurgische behandelingen.

kaakchirurgie almelo

Kaakchirurgie Almelo

Kaakchirurgie houdt zich bezig met het behandelen van aspecten van het gezicht en de kaak waar een bepaald letsel is ontstaan. Zo kent u wel het verwijderen van verstandskiezen. Wanneer u in Almelo kaakchirurgie zoekt, bent u bij ons aan het juiste adres. En dat kan altijd op korte termijn, want de wachttijd kaakchirurg Almelo is kort, en bij spoed is de praktijk dag en nacht bereikbaar.

Verwijderen verstandskiezen

Verstandskiezen komen meestal door bij mensen in de leeftijd tussen 18 en 22 jaar. Bij veel  mensen is er te weinig ruimte voor de verstandskiezen in de kaak, en daardoor komen de verstandskiezen slechts gedeeltelijk door. Helaas kan dat voor problemen zorgen in het gebit. Daarom dienen de verstandskiezen verwijderd te worden.

Apex resectie (wortelpuntoperatie)

Wanneer een kies ontstoken is en het probleem niet door een wortelkanaalbehandeling kan worden verholpen, kan een wortelpuntoperatie de uitkomst zijn. Wanneer er namelijk niets gedaan wordt, kan dit leiden tot meer schade aan het gebit en pijn. Bij deze operatie wordt de wortelpunt weggehaald, zodat de ontsteking verdwijnt. Het wortelkanaal wordt daarna met vulmateriaal opgevuld.

Verwijderen van tanden en kiezen

U wilt natuurlijk graag dat de tanden en kiezen in uw gebit uw leven lang meegaan. Maar er kan van alles gebeuren waardoor een tand of kies verwijderd moet worden. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van tandrot of een verstandskies die in de weg zit. Dan kan het nodig zijn om een tand of kies weg te halen. Bij onze praktijk voor kaakchirurgie Almelo gaat dit op een vakkundige en veilige manier.

Verwijderen van wortelrest

Wanneer een tand afbreekt, is het mogelijk dat de tandwortel, of een deel ervan, achterblijft in het kaakbot. Deze wortelrest moet weggehaald worden, anders kunnen er problemen met het tandvlees en de kaak ontstaan. Natuurlijk wordt deze behandeling uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Wanneer u in Almelo een kaakchirurg zoekt, kunt u bij KaakmeesterZ terecht.

Verbinding naar neusbijholte

Wanneer een kies of een wortelrest verwijderd is, blijft er een opening achter tussen de mondholte en de neusbijholte. Zo’n gaatje levert een risico op een neusbijholteontsteking op, en daarom moet dit gaatje afgesloten worden. De kaakchirurg zorgt voor de afsluiting van de verbinding tussen de neusbijholte en de mond door een stukje tandvlees te verplaatsen over het gaatje heen.

Zelfstandig behandelcentrum

Kaakchirurgie Almelo KaakmeesterZ is er als zelfstandig centrum niet alleen voor kaakchirurgie, maar ook voor implantologie. U kunt dus ook bij het centrum terecht wanneer u een implantaat wilt laten plaatsen, in het geval dat u een ontbrekende tand of kies wilt laten vervangen. Verder is het centrum gespecialiseerd in de aanpak van aangezichtspijn en mondziekten, zoals slijmvliesafwijkingen.

Hoge patiënttevredenheid

Bij KaakmeesterZ staat het streven naar tevreden patiënten bovenaan. Het is dan ook mooi dat het centrum een zeer hoog gemiddeld waarderingscijfer krijgt op Zorgkaart Nederland. Enkele aspecten waar patiënten op kunnen vertrouwen:

Goed bereikbaar

De praktijk voor kaakchirurgie Almelo is gevestigd in Hengelo. De locatie is goed bereikbaar met de auto, en parkeren kan er gratis. De behandelingen vinden doorgaans plaats onder verdoving plaatsvinden, en daarna kunt u de praktijk weer verlaten. Wanneer u zich doorgaans niet lekker voelt na een verdoving, is het wellicht verstandig om iemand anders te laten rijden.

Afspraak

Heeft u interesse in een behandeling bij KaakmeesterZ? Dan kunt u contact met ons opnemen via e-mail of telefoonnummer 085-7730050. U kunt dan altijd snel bij het centrum terecht. Op verwijzing van een tandarts of huisarts zijn spoedbehandelingen mogelijk; ook voor patiënten van buiten de regio.