Team – Frank Leusink


Dr. Frank Leusink

Kaakchirurg-implantoloog

Frank Leusink behaalde in 2004 zijn tandartsenbul en in 2008 zijn artsenbul aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2010 is hij een door de NVOI erkend implantoloog. In 2013 specialiseerde hij zich tot kaakchirurg op de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), alwaar hij ook promoveerde op het gebied van de hoofd-hals oncologie. Hij volgde een Master of Science in Esthetische Aangezichtschirurgie aan de universiteit Witten Herdecke en voltooide in 2016 een fellowship in oncologische hoofd-hals chirurgie aan het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (NKI-AvL).

Van 2017 tot 2021 was hij werkzaam bij het Amsterdam UMC en hield zich bezig met patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek gericht op computergestuurde chirurgische technieken bij hoofd-halsreconstructies en orale implantologie. Zijn werk resulteerde in verschillende wetenschappelijke publicaties. Daarnaast heeft hij diverse lezingen gegeven over hoofd-hals oncologie, computergestuurde implantologie en reconstructieve kaakchirurgie.

In 2020 richtte hij het zelfstandig behandelcentrum KaakmeesterZ te Hengelo op en wijdde zijn praktijk geheel aan algemene kaakchirurgie en esthetische en reconstructieve implantologie. Daarnaast is hij als onderzoeker verbonden aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

Ervaringen

Afgelopen weken heb ik bij Kaakmeesterz in 2 behandelingen alle tanden en kiezen eruit laten trekken. Ik zag er best wel tegen op,maar heb beiden keren na de behandeling totaal geen napijn gehad! Kaakmeesterz is echt een aanrader.

- Roy

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.