Team – Frank Leusink


Dr. Frank Leusink

Medisch directeur en kaakchirurg-implantoloog

Frank Leusink behaalde in 2004 zijn tandartsenbul en in 2008 zijn artsenbul aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2010 is hij een door de NVOI erkend implantoloog. In 2013 specialiseerde hij zich tot kaakchirurg op de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), alwaar hij ook promoveerde op het gebied van de hoofd-hals oncologie. Hij volgde een Master of Science in Esthetische Aangezichtschirurgie aan de universiteit Witten Herdecke en voltooide in 2016 een fellowship in oncologische hoofd-hals chirurgie aan het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (NKI-AvL).

Van 2017 tot 2021 was hij werkzaam bij het Amsterdam UMC en hield zich bezig met patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek gericht op computergestuurde chirurgische technieken bij hoofd-halsreconstructies en orale implantologie. Zijn werk resulteerde in verschillende wetenschappelijke publicaties. Daarnaast heeft hij diverse lezingen gegeven over hoofd-hals-oncologie, computergestuurde implantologie en reconstructieve kaakchirurgie.

In 2020 richtte hij het zelfstandig behandelcentrum KaakmeesterZ te Hengelo op en wijdde zijn praktijk geheel aan algemene kaakchirurgie en esthetische en reconstructieve implantologie. Daarnaast is hij als onderzoeker verbonden aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

Ervaringen

Vandaag voor een wortelpunt behandeling geweest bij KaakmeesterZ. Het is mij erg meegevallen. De behandeling en tips voor erna werden duidelijk uitgelegd.

- Linda

Ik ben mega bang voor de tandarts, maar ze hebben me er echt doorheen gesleept. Moest rechts onder mijn verstandskies laten trekken. Onder narcose ging het goed. Echt, het waren toppers. Bedankt!

- Marcella

Ik ben hier geweest om een verstandskies te laten verwijderen. Ik zag er heel erg tegenop ivm nare ervaringen in het verleden, maar wat word je hier super geholpen!!! Iedereen is heel rustig en helpen je echt heel goed en ik stond met 10 minuten weer buiten!

- Kevin

Vergoedingen

KaakmeesterZ heeft een zorgcontract afgesloten met zorgverzekeraars Menzis, DSW Zorgverzekeraar, Salland Zorgverzekeraar en VGZ.